Hurghada, Antalya, Tel Aviv. Piešťanské letisko rozširuje ponuku letných letov


Foto: Hurghada, Antalya, Tel Aviv. Piešťanské letisko rozširuje ponuku letných letov Foto: Letisko Piešťany

Piešťanské letisko už minulý rok zaznamenalo rekordný počet cestujúcich, ktorých bolo viac ako 27-tisíc. Tieto čísla by mala vylepšiť nová ponuka letov a destinácií z kúpeľného mesta predovšetkým do známych dovolenkových centier na Blízkom východe a v Turecku.

Z Piešťan sa bude lietať do egyptskej Hurghady, tureckej Antalye a pribudne tiež let z hlavného mesta Izraelu Tel Avivu, ktorý má do Piešťan a ich kúpeľov prilákať viac turistov. Zvýši sa tiež počet letov do dovolenkových destinácií.

Okrem vyššieho počtu cestujúcich zaznamenali za rok 2023 v Piešťanoch aj vyššie tržby, ktoré predstavujú 1,9 milióna eur. „To všetko sa podarilo aj vďaka desiatkam zrealizovaných charterových letov do cyperskej Larnaky, egyptskej Hurghady a do tureckej Antalye. Za veľký úspech považujem aj spustenie pravidelného leteckého spojenia Tel Aviv – Piešťany, na ktorom sme intenzívne participovali s Krajskou organizáciou cestovného ruchu Trnavský kraj. Cieľom tohto spojenia je priviesť k nám turistov zo zahraničia a posilniť tým cestovný ruch v regióne, keďže kúpele v Piešťanoch sú pre izraelských turistov veľmi atraktívne,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Prvý odlet do egyptskej Hurghady naplánovali na pondelok 13. mája, do Antalye odletia prví dovolenkári v piatok 17. mája. Pravidelné letecké spojenia Tel Aviv – Piešťany je predbežne naplánované na stredu 22. mája.

„Radi by sme minimálne nadviazali na minuloročné čísla, v čom nám pomáhajú aj dobré vzťahy s cestovnými kanceláriami. Novinkou je rozšírenie charterových letov do Hurghady celoročne, a zároveň zvýšenie počtu letov do Antalye. Po novom sa do tureckého letoviska bude z Piešťan lietať štyri až päťkrát týždenne,“ uviedol výkonný riaditeľ Letiska Piešťany Bohumil Klečák.

Na letisku tiež plánujú stavať nové hangáre a budúci rok by malo pribudnúť integrované parkovisko s kapacitou 200 miest.

Trnavský samosprávny kraj











Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu