Vodič pod vplyvom alkoholu šoféroval aj napriek zadržanému vodičskému preukazu. Teraz mu hrozí odňatie slobody


Foto: Vodič pod vplyvom alkoholu šoféroval aj napriek zadržanému vodičskému preukazu. Teraz mu hrozí odňatie slobody
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Alkohol na cestách opäť úradoval. Tentokrát išlo o 54-ročného kamionistu, ktorý mal za volant niekoľko tonového kolosu sadnúť pod vplyvom alkoholu. Vodič z povolania mal v utorok popoludní prísť s nákladným autom do jednej z hlohovských spoločností. Tam ho skontrolovali pracovníci SBS, ktorí ho podrobili dychovej skúške. Jej výsledok bol neuveriteľných 3,19 promile. Ihneď preto kontaktovali políciu,“ uviedla polícia v príspevku na Facebooku.

Polícia neskôr vykonala s vodičom ďalšiu dychovú skúšku, pri ktorej nafúkal necelé 3 promile alkoholu. Muž bol tak obmedzený na slobode a eskortovaný na policajné oddelenie.

„Prípad si pritom prevzala vyšetrovateľka kriminálnej polície, ktorá vodiča obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ako vodičovi z povolania mu, v zmysle zákona, môže hroziť strata slobody na 2 až 5 rokov,“ píše v príspevku polícia.


Ten istý deň, rovnaký priestupok vodiča, no iné mesto. Polícia v utorok riešila ďalšieho šoféra pod vplyvom alkoholu. Tým bol 38-ročný vodiča auta Seat Leon, ktorý mal podvečer naraziť do bránky a betónového múrika škôlky v obci Trebatice.

Policajti muža na mieste zadržali a vykonali s ním dychovú skúšku, pričom mu v dychu namerali 2,29 promile. Príslušníci okrem toho zistili, že muž, ktorý už bol za takýto skutok v minulosti riešený, má aj právoplatne uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá.

„Dopravný policajt muža obvinil z prečinov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia. Teraz mu môže hroziť až 2 ročné väzenie,“ uviedla v príspevku polícia.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu