Obchody COOP Jednota v Trnavskom kraji podporujú rodiny - od 1. 1. 2018 budú vždy v nedeľu zatvorené


Foto: Obchody COOP Jednota v Trnavskom kraji podporujú rodiny - od 1. 1. 2018 budú vždy v nedeľu zatvorené Foto: facebook.com/coopjednotatrnava

Sieť supermarketov COOP Jednota v Trnavskom kraji prekvapil nie len kupujúcich, ale predovšetkým zamestnancov. Počas sviatku Troch kráľov, v  sobotu 6. januára, boli obchody zo zákona zatvorené. Obchody spoločnosti COOP Jednota však ostali zatvorené aj v nedeľu. 

„Už dlhé roky sa vo všetkých COOP Jednotách na Slovensku snažíme presadiť zákon o zákaze nedeľného predaja, ako je to v mnohých západných štátoch. V tomto smere máme i plnú podporu odborárov. V našich predajniach pracujú takmer výlučne ženy – matky, ktoré majú svoje rodiny a chcú s nimi tráviť aspoň nedele. Zákaz predaja v nedeľu by určite tiež prispel k riešeniu problému dnešnej doby, ktorý sa nazýva „Kríza rodiny“, ako aj radu ďalších vecí, ktoré z toho vyplývajú,“ uvádza spoločnosť.

Od 1. januára bude každú nedeľu v Trnavskom kraji zatvorených celkovo 25 supermarketov COOP Jednota. V sobotu budú prevádzky otvorené dlhšie. 

„Začiatkom decembra 2017 sme vo vedení COOP Jednoty Trnava rozhodli od 1.januára 2018 ukončiť nedeľný predaj na všetkých prevádzkových jednotkách, na ktorých bol zavedený. Jedná sa 25 predajní typu supermarket ako v mestách, tak i na dedinách. Zároveň sa na týchto predajniach od 1.1.2018 upravuje – predlžuje otváracia doba v sobotu,“ informovala spoločnosť. 


Podľa predsedu predstavenstva COOP Jednota Trnava, Bohuslava Uváčika, viedli spoločnosť k tomuto rozhodnutiu viaceré dôvody - stratový nedeľný predaj v kraji, nárast minimálnej mzdy a príplatky za prácu počas nadčasov, medzi ktoré spoločnosť ráta i nedeľu. Okrem toho je podľa spoločnosti práca v nedeľu pre ľudí neatraktívna a majú tak problém nájsť zamestnancov.

 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: COOP Jednota Trnava