POZOR: V Dunajskej Strede vraj jazdí falošný policajt, ktorý zastavuje autá a žiada vyplatenie pokút


Foto: POZOR: V Dunajskej Strede vraj jazdí falošný policajt, ktorý zastavuje autá a žiada vyplatenie pokút Foto: facebook.com/policiaslovakia

V Dunajskej Strede jazdí falošný policajt. Viacero upozornení na sociálnych sieťach si všimla aj Polícia SR, ktorá už prípad vyšetruje.

Falošný policajt jazdí autom Audi A6, na ktorom sú skryte nainštalované červeno-modré majáky. Muž má podľa doterajších informácií zastavovať vodičov a preukazovať sa im ako policajt v civilnom odeve a vyžaduje zaplatenie pokuty.

Hoci oficiálne na polícii v Dunajskej Strede nikto tento skutok nenahlásil, na základe internetových upozornení sa polícia prípadom zaoberá.

„Chceli by sme požiadať občanov, ktorí sa stretli s takýmto konaním, či už tento rok alebo vlani a zaplatili falošnému policajtovi „pokutu“, aby sa prihlásili prostredníctvom linky 158 alebo priamo na Obvodnom oddelení Policajného zboru v Dunajskej Strede. Svojim svedectvom tak môžu občania významne prispieť k dolapeniu tohto páchateľa a k zabráneniu páchania jeho ďalšej trestnej činnosti,“ informuje Polícia SR na svojej facebookovej stránke.


Polícia zároveň upozorňuje občanov, že skutoční príslušníci Policajného zboru vo väčšine prípadov riešia dopravné priestupky s označenými služobnými vozidlami a v rovnošate.

„V niektorých prípadoch vykonávajú dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky policajti špeciálneho dopravného oddelenia tzv. PUMA v civilnom vozidle, avšak tí sú zásadne dvaja a sú oblečení v rovnošate,“ vysvetľuje Polícia. 

V prípade akýchkoľvek pochybností neváhajte kontaktovať linku 158.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky