Trnavskí colníci a služobný pes Zoro našli marihuanu v aute 38-ročného vodiča z Očkova


Foto: Trnavskí colníci a služobný pes Zoro našli marihuanu v aute 38-ročného vodiča z Očkova Foto: Colný úrad Trnava

Trnavskí colníci spolu so služobným psom Zorom našli počas bežnej kontroly 9. februára večer v obci Prašník zelenú sušinu v aute u 38-ročného vodiča.

Akcia colníkov bola zameraná n a dodržiavanie colných a daňových predpisov. Počas nej zastavili i osobné motorové vozidlo s novomestským evidenčným číslom. Viedol ho 38-ročný muž z Očkova (okres Nové Mesto nad Váhom). Na výzvu colníkov a otázky, či prepravuje tovar, ktorý podlieha colnému alebo daňovému dohľadu odpovedal záporne. Colníci mu oznámili, že urobia kontrolu so služobným psom.

„Psovod nasadil služobného psa Zora, vycvičeného na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok. Pes označil popolník pred rýchlostnou pákou vedľa vodiča. Hliadka vykonala fyzickú kontrolu popolníka, v ktorom našla plastové vrecko s obsahom neznámej rastlinnej sušiny. Vodič priznal, že ide o marihuanu,“ informovala Iveta Zlochová, hovorkyňa Colného úradu v Trnave.



Služobný pes trnavských colníkov Zoro je mimoriadne úspešný. V tomto roku je to už druhý prípad, kedy takto pomohol colníkom pri hľadaní drog. V Januári odhalil v Hlohovci marihuanu u posádky áut z Dunajskej Stredy a Hlohovca. V minulom roku sa mu podarilo odhaliť pašerákov až v 28 prípadoch.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Colný úrad Trnava