Poľadovica na cestách Trnavského kraja: polícia upozorňuje na bezpečnosť a viaceré dopravné nehody


Foto: Poľadovica na cestách Trnavského kraja: polícia upozorňuje na bezpečnosť a viaceré dopravné nehody Foto: ilustračná

Polícia SR upozorňuje na rozsiahlu poľadovicu a zlú situáciu na cestách. Poľadovica na vozovke je hlásená na celom území Trnavského kraja. SHMÚ dokonca vydal výstrahu 1. stupňa pred poľadovicou pre okresy Trnava, Galanta a Dunajská Streda. 

Vodičov polícia vyzýva, aby jazdili opatrne a s ohľadom na poveternostné podmienky a stav vozovky. Polícia informovala, že už teraz eviduje množstvo dopravných nehôd, predovšetkým v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji.

„Polícia vzhľadom na poveternostné podmienky a zvýšený počet nahlásených nehôd a škodových udalostí upozorňuje vodičov, aby rýchlosť  jazdy prispôsobili zamrznutej vozovke a svojim schopnostiam,“ informovala Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Poľadovica výrazne predlžuje brzdnú dráhu vozidiel, preto je potrebné dodržiavať bezpečnostný odstup medzi vozidlami. Aj menšia kolízia môže mať rozsiahle následky. Na cestách je maximálny počet policajtov, ktorí riadia premávku a pomáhajú vodičom.

Polícia zároveň dopĺňa, aby vodiči v prípade hmly použili hmlovky, denné svietenie je nedostatočné. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Trnava