Aj napriek úradnému zákazu šoféroval a nabúral, v dychu namerali 38-ročnému mužovi až 2,58 promile


Foto: Aj napriek úradnému zákazu šoféroval a nabúral, v dychu namerali 38-ročnému mužovi až 2,58 promile
Galéria: 5 fotiek
Foto: KR PZ Trnava

Polícia v Trnave zasahovala pri závažnej dopravnej nehode, pri ktorej 38-ročný vodič nerešpektoval úradné rozhodnutia. Okrem toho mu v dychu merali 2,58 promile alkoholu.

38-ročný muž nielen že nikdy nemal vodičské oprávnenie, už v minulosti mu polícia viackrát udelila pokutu a dokonca úradný zákaz viesť motorové vozidlo. Ani to ho však týždeň pred veľkou nocou nezatavilo. Šoféroval auto Peugeot Boxer, v ktorom s ním sedel jeho 49-ročný brat a ďalší 42-ročný spolujazdec. Pri výjazde z Trnavy na rýchlostnú cestu prešli len 2 km a narazili do oceľového zvodidla. Auto s nimi prevrátilo a skončilo v pletive s betónovými stĺpikmi.

Všetci traja pasažieri skončili v trnavskej nemocnici. Podľa lekárskej správy utrpeli spolujazdci viaceré poranenia a zlomeniny.

„Vodiča, ktorý nehodu zavinil, strážili v nemocnici policajti. Po prepustení z nemocnice ho vyšetrovateľ obvinil z prečinu ublíženia na zdraví a prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Spôsobené následky po dopravnej nehody, alkohol vodiča ako aj opakovane jazda bez vodičského oprávnenia a alkohol za volantom, boli dôvody, pre ktoré vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie,“ informovala Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

V piatok, 30. marca 2018, eskortovali policajti vodiča do výkonu väzby na základe príkazu súdu. Za spôsobenie ťažkej ujmy z nedbanlivosti a jazdu pod vplyvom alkoholu mu hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.  




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Trnava