Športový sviatok stredoškolskej mládeže - v Trnave sa kona XII. ročník župnej olympiády


Foto: Športový sviatok stredoškolskej mládeže - v Trnave sa kona XII. ročník župnej olympiády
Galéria: 5 fotiek
Foto: Natália Čukanová

Malý Rím sa na dva dni stal centrom mládežníckeho športu na Slovensku, v mestskej športovej hale v Trnave sa konal už XII.ročník Župnej olympiády stredoškolskej mládeže Trnavského samosprávneho kraja. Tradícia, ktorá začala pred dvanástimi rokmi, pokračuje dodnes aj vďaka tomu, že organizátori nestrácajú motiváciu udalosť naďalej usporadúvať.

Vďaka nim majú študenti stredných škôl v Trnavskom kraji možnosť porovnať si sily s rovesníkmi, ukázať nielen športového ducha, ale, nad rámec športu, budovať i medziľudské vzťahy. Olympiáda je pre študentov rok čo rok motiváciou zlepšovať sa.

V aktuálnom ročníku prebehlo populárne podujatie v dňoch 18. a 19.apríla, o víťazstvo prišlo zabojovať takmer 700 školákov z celého kraja. Počas svojej existencie si získala župná olympiáda prestíž aj v zahraničí, čo sa odrazilo v opätovnej účasti súťažiacich zo zahraničia.

Župná olympiáda v Trnave prerástla hranice kraja aj Slovenska

Po prehliadke všetkých účastníkov olympiády bola vyvesená vlajka a zapálený olympijský oheň, nasledovalo zloženie slávnostného sľubu. Na otvorení sa každoročne zúčastňuju osobnosti, vďaka čomu majú deti príležitosť vidieť ich a stretnúť.


Už tradičným matadorom je športová legenda, ktorá poctila svojou účasťou súťažiacich aj tento rok  boxer Ján Zachara. Nechýbali však ani ďalší slovenskí športovci ako napríklad paraolympionička Veronika Vadovičová, či atlét Matej Tóth, ale aj trnavské futbalové legendy.

[photo]516[photo]

Súťažilo sa v rôznych športových disciplínach. Účastníkmi olympiády boli víťazné družstvá či jednotlivci z okresných kôl školských športových súťaží vo futbale, volejbale, hádzanej, basketbale, atletike a silovom päťboji. „Táto olympiáda je pre mňa veľká motivácia. Myslím, že vďaka nej si stále viac ľudí a hlavne študentov vytvára vzťah k športu,“ dodáva študentka Patrícia.

Tohtoročnými organizátormi Župnej olympiády boli Slovenská asociácia športu na školách, Trnavský samosprávny kraj, o.z. KALOKAGATIA na SLOVENSKU, Mesto Trnava a Trnavský olympijský klub.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Natália Čukanová