Odvážni bežci si opäť zmerali sily na desaťkilometrovom mestskom okruhu v Trnave


Foto: Odvážni bežci si opäť zmerali sily na desaťkilometrovom mestskom okruhu v Trnave
Galéria: 22 fotiek
Foto: Natália Čukanová

Trnavu opäť naplnili nadšení športovci. V sobotu 21.apríla 2018 sa konal v poradí už štvrtý ročník PSA City Run Trnava. Štart i cieľ boli na Trojičnom námestí. Desaťkilometrová trasa viedla cez hlavnú ulicu, Bernolákov sad, po Študentskej ulici až ku prednádražiu.

Odtiaľ pokračovala po ulici Čajkovského a Terézie Vansovej, popri Kalvárii, cez Cukrovú ulicu, okolo športového okruhu Slávia na Hlbokú. Pri amfiteátri sa stočila a bežalo sa po Kapitulskej ulici až späť do centra na námestie.
[photo]545[photo]

Každým rokom je záujem o účasť na preteku čoraz väčšia. Oproti minulým ročníkom organizátori zvýšili limit pretekárov a možnosť prihlásiť sa malo až 600 bežcov. Limit bol naplnený veľmi rýchlo. Tento rok sme sa mohli tešiť aj zo zahraničnej účasti, napríklad bežcov z Nemecka, Českej republiky, Francúzska, Nórska, či dokonca aj Montenegra.

Už pred začiatkom preteku, kedy netrpezlivé chodidlá športovcov cupotali pri štarte, sme mohli vidieť veľké zástupy divákov, ktorí boli pripravení povzbudzovať. Behu na 10 kilometrov sa mohol zúčastniť ktokoľvek starší ako 15 rokov. Najskôr však boli na rade deti.

Teplé počasie dalo bežcom zabrať

Tie mohli súťažiť v troch kategóriach pretekov na 100, 200 a 400 metrov. Na rozdiel od vlaňajšieho ročníka nás prekvapilo veľmi teplé počasie a horúčavy veru vedia potrápiť nejedného bežca. Jeden z nich sa na facebookovej stránke vyjadril: „Dúfam, že organizátori toto teplotné peklo vnímajú a ďalšie ročníky budú v ranných a nie poobedňajších hodinách.“

Na čo organizačný tím City Run-u reagoval: „Organizátor sa musí v predstihu prispôsobiť aj požiadavkam mesta a inštitúcií. Desaťkilometrový mestský okruh je určený pre dospelé osoby a veríme, že so zdravým rozumom sa prihlási každý aspoň so začiatočníckymi bežeckými skúsenosťami.“
[photo]535[photo]


Tohtoročná medaila bola v novom šate. Z lícnej strany to boli hradby a mapka starej Trnavy, zatiaľ čo rub ostal pri klasike, erbe mesta Trnava. Medailu získal každý bežec, ktorý sa zúčastnil pretekov. Najlepší traja bežci v každej kategórii boli odmenení víťazným pohárom a vecnými cenami.

Traťový rekord nepadol

Traťový rekord sa, žiaľ, tentokrát nepodarilo pokoriť. Vedúci bežec, absolútny víťaž, Lukáš Záhorec prišiel do cieľa za 36minúť a 22 sekúnd. Za ním dobehli Matúš Ruščák so stratou 21 sekúnd a Matej Krajíček, 22 sekúnd po Matúšovi.

V ženskej kategórií zvíťazila Kristína Néč-Lapinová s časom 38 minút a 1 sekunda. Na druhom mieste sa umiestnila Jana Škanderová, ktorá dobehla do cieľa 2minúty a 20 sekúnd neskôr. Bronzovú priečku si zaslúžila Daniela Kalužná, ktorá desaťkilometrovú trať prekonala za 44minút a 45 sekúnd.
[photo]546[photo]

Kompletné výsledky pretekov aj s rozdelením na kategórie sú dispozícii na: http://www.sportsofttiming.sk/sk/zavod/overview/2534

„Tieto preteky sú vždy super zorganizované a je radosť bežať. Teším sa zas o rok,“ doplnila zúčastnená bežkyňa. Organizátmi tohto veľkého športového podujatia bol EMKO športový klub o.z. v spolupráci s mestom Trnava.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Natália Čukanová