Železnice SR upozorňujú cestujúcich a vodičov áut na výlukové práce v obciach Brodské a Kúty


Foto: Železnice SR upozorňujú cestujúcich a vodičov áut na výlukové práce v obciach Brodské a Kúty Foto: ilustračná - facebook.com/zelezniceslovenskejrepubliky

Železnice Slovenskej republiky pripravujú dokončovacie práce na novovybudovanom priechode pre peších na zastávke Brodské. V dňoch od 15. do 17. mája rátajte na trati v tomto úseku s výlukami, ktoré však nebudú mať vplyv na plynulosť cestnej a železničnej dopravy.

V Brodskom uvedú do prevádzky aj nové svetelné priecestné zabezpečovacie zariadenie

Práce budú prebiehať na zastávke Brodské v km 71,703 (SP2543), v úseku ŽST Kúty – ŽST Lanžhot CZ. V týchto dňoch uvedú do prevádzky aj nové svetelné priecestné zabezpečovacie zariadenie (PZZ) s celými závorami na novovybudovanom priechode pre peších. Aktivujú ho už 17. mája.


S obmedzeniami treba počítať aj v obci Kúty

„Zároveň ŽSR počas tejto výluky zrealizujú súvisiacu úpravu jestvujúceho PZZ na priecestí v km 72,139 (SP1967), ktoré sa nachádza tiež v blízkosti zastávky Brodské, a časti staničného zabezpečovacieho zariadenia ESA 11 v ŽST Kúty,“ informovala Martina Pavliková, hovorkyňa ŽSR.

Priecestie v Kútoch bude počas celej doby výluky strážené. Toto priecestie je v súčasnosti zabezpečené svetelným priecestným zabezpečovacím zariadením s celými závorami. Systém, zabezpečenia priecestia ostane aj po úpravách rovnaký, nahradí ho však zariadenie vyššej kategórie.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Železnice Slovenskej republiky