Po nehode nafúkal 4,44 promile: zadržali ho v sobotu večer, no výsluchu bol schopný až v pondelok


Foto: Po nehode nafúkal 4,44 promile: zadržali ho v sobotu večer, no výsluchu bol schopný až v pondelok Foto: facebook.com/policiaslovakia

Senickí policajti zadržali v sobotu večer, 26. mája, opitého 39-ročného vodiča, ktorý jazdil po ceste medzi Senicou a obcou Hlboké. Podľa doterajších informácií vodič autom Kia Sportage nezvládol riadenie, prešiel do protismeru a zišiel do priekopy, kde narazil do stromu.

Policajti muža na mieste nehody podrobili dychovej skúške. Krátko po 19:00 večer namerali 39-ročnému Seničanovi v dychu 2,13 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje 4,44 promile.

Muža na mieste zadržali. Podľa informácií polície bol vodič schopný výpovede až v pondelok. 


„Pri opakovaných skúškach hodnoty alkoholu postupne klesali. Muž bol schopný výsluchu až v pondelok a polícia ho v super rýchlom konaní obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. O jeho vine a treste bude rozhodovať súd v najbližších hodinách. V zmysle zákona hrozí osobe pod vplyvom alkoholu trest odňatia až na jeden rok,“ informovala Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Policajti opäť apelujú na vodičov, aby nesadali za volant pod vplyvom alkoholu. Tento prípad sa, našťastie, neskončil tragicky. V mnohých prípadoch je to však inak. Jazdou pod vplyvom návykovej látky môžete ohroziť nie len seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Jazdite preto zodpovedne. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Trnava