54-ročná žena z okr, Hlohovec predávala drogy aj napriek podmienke, hrozí jej väzenie až na 15 rokov


Foto: 54-ročná žena z okr, Hlohovec predávala drogy aj napriek podmienke, hrozí jej väzenie až na 15 rokov Foto: KR PZ Trnava

V stredu, 30. mája, zrealizovali trnavskí kriminalisti policajnú akciu s krycím názvom „Rusalka“. Policajti sa počas operácie zameriavali na drogovú trestnú činnosť.

V hľadáčiku polície bola tentoraz 54-ročná žena z okresu Hlohovec, ktorá bola už v minulosti odsúdená za predaj pervitínu. Polícia ženu zadržala so súhlasom prokurátora v utorok krátko pred 14:00 v obci Šulekovo. Pri osobnej prehliadke u nej našli väčšie množstvo drog.

„Po získaní informácií a súhlasu prokurátora ju policajti v utorok, krátko pred 14.00 h zadržali v obci Šulekovo a pri osobnej prehliadke jej našli v silonových ponožkách 16 vreciek s kryštalickou látkou,“ uviedla Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava.

Podľa predbežných výsledkov expertízy zodpovedá zadržané množstvo látky 480 dávkam pervitínu. Ich predajom by žena zinkasovala viac ako 970 eur.

Žena teraz čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. 

54-ročnú ženu právoplatne odsúdili aj v roku 2016. Polícia ju teda prichytila pri drogovej trestnej činnosti počas plynutia jej 3-ročnej podmienky. Žene teraz hrozí väzenie na 10 až 15 rokov.


V Trnavskom kraji to však nie je jediný prípad drogovej trestnej činnosti. V apríli tohto roku sa podarilo polícii zadržať 36-ročného muža, ktorý predával drogy v Trnave. 

Policajti v Piešťanoch zadržali ešte vo februári tohto roka 17-ročného mladíka s 3 až 9 dávkami marihuany. Mestskí policajti mu našli drogy počas preverovania hlásenia o rušení nočného pokoja pri objekte bývalého Indians pubu v Piešťanoch. Mladík mal vo vrecku bundy plastovú dózu so zelenou sušinou.

„V zmysle zákona hrozí dospelej osobe za uvedený skutok trest odňatia slobody až na 3 roky. U mladistvých sa trestná sadzba znižuje o polovicu,“ informovala hovorkyňa.

Koncom marca tohto roka sa Trnavského kraja dotkla aj akcia Národnej kriminálnej agentúry NAKA, počas ktorej sa podarilo policajtom zaistiť heroín v hodnote 13 000 eur.  


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Trnava