12 dopravných nehôd, 14 ranených, 2 zadržané vodičské preukazy - taká je bilancia víkendu na cestách


Foto: 12 dopravných nehôd, 14 ranených, 2 zadržané vodičské preukazy - taká je bilancia víkendu na cestách
Galéria: 4 fotky
Foto: KR PZ Trnava

Počas víkendu zasahovala polícia v Trnavskom kraji pri 12 nehodách. Len v okrese Trnava sa stali v sobotu 3 a v nedeľu 2 dopravné nehody.

Vrámci kraja zasahovala polícia na cestách pri udalostiach, počas ktorých sa ťažko zranili 2 osoby a 12 ľahko. Najviac nehôd zavinili vodiči v okrese Trnava, a to 5. V okresoch Galanta a Senica dokumentovali policajti 2 dopravné nehody, v okresoch Dunajská Streda a Skalica 1.

V okr. Galanta sa čelne sa zrazili 2 autá

Najzávažnejšie následky mala čelná zrážka áut v okrese Galanta. 28-ročná žena z okr. Nitra prešla autom zn. Škoda Octávia cestou z obce Veľké Úľany smerom na obec Čierna Voda do protismeru, kde sa zrazila s autom zn. Chrysler Grand Voyager. Za vozidlom bol pripevnený príves s naloženým autom Opel Astra bez evidenčných čísiel.

Vodička aj 57-ročný vodič druhého auta utrpeli viaceré závažné zranenia. Škodu na vozidlách zatiaľ vyčíslili na 6 500 eur.

V Trnave na Špačinskej došlo k dopravnej nehode na priechode pre chodcov

V sobotu, 2. júna, okolo 10:36 narazil 33-ročný vodič auta Volkswagen Passat do auta pred ním. Vodič pravdepodobne nedobrzdil a auto pred ním vplyvom nárazu zranilo 28-ročného chodca. Zraneného muža na mieste ošetrili. Dychová skúška u vodičov mala negatívny výsledok.

Krátko pred 17:00 privolali hliadku k ďalšej nehode , žene zadržali vodičský preukaz

Pri nehode nedala 35-ročná vodička z Považskej Bystrice prednosť a vrazila do auta Ford C Max, ktoré viedol 63-ročný vodič. Vplyvom nárazu skončil Ford mimo cesty.

„Krátko pred 17.00 h boli dopravní policajti privolaní k ďalšej nehode z dôvodu nedania prednosti v jazde. V križovatke ciest H. Dubové, D. Dubové a Kátlovce nedala 35 ročná vodička z Považskej Bystrice prednosť 63 ročnému vodičovi na aute Ford C Max, ktoré bolo nárazom odhodené mimo cesty,“ uviedla Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava.

Obaja vodiči utrpeli zranenia, ktorých dobu liečenia lekár stanovil na cca 42 dní. Polícia prítomnosť alkoholu u vodičov nezistila. 35-ročnej žene na mieste zadržali vodičský preukaz.


Krátko pred polnocou zasahovali pri nehode s alkoholom

21-ročný vodič nezvládol riadenie v ľavotočivej zákrute na Ulici B. Smetanu smerom na Ulicu J. Bottu. Autom zn. Volkswagen Passat narazil do stĺpu pouličného osvetlenia. Policajti mu v dychu namerali 0,41 mgúl alkoholu v krvi, teda 0,85 promile. Na mieste mu zadržali vodičský preukaz.

V nedeľu zasahovali na R1, vodička narazila do stredových zvodidiel

3. júna ráno, teda v nedeľu, zasahovali policajti pri dopravnej nehode na rýchlostnej ceste R1. Vodička auta VW Touareg sa pravdepodobne nevenovala riadeniu dostatočne a narazila do stredových zvodidiel. Pri udalosti sa nikto nezranil a vodička dostala na mieste pokutu.

V nedeľu večer sa pri dopravnej nehode v Bučanoch zranili 3 mladí ľudia

18-ročná vodička na ceste v Bučanoch nezvládla riadenie pri prejazde ľavotočivou zákrutou.

„Pri prejazde ľavotočivou zákrutou nezvládla riadenie, zišla z vozovky vpravo a vzápätí dostala na nespevnenej časti s autom šmyk. Auto prešlo cez protismer a skočilo niekoľko metrov od vozovky,“ uviedla hovorkyňa.

Pri nehode sa zranila vodička a dvaja spolujazdci vo veku 16 a 17 rokov. Všetkých troch previezli do nemocnice. Podľa vyjadrení lekárov utrpeli len ľahké zranenia s dobou liečenia 6 týždňov. Alkohol v dychu vodičky polícia nenamerala, na mieste jej však zadržali vodičský preukaz.

Polícia upozorňuje vodičov, aby sa na cestách plne venovali riadeniu vozidiel a aby v teplom letnom počasí nepodceňovali ani únavu. 

„Polícia apeluje na všetkých vodičov, mužov aj ženy, aby nepodceňovali horúce letné počasie a na jazdu sa sústredili. Únava za volantom, strata koncentrácie ale v neposlednom rade aj neznalosť cesty môže zapríčiniť dopravné nehody,“ doplnila hovorkyňa. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Trnava