Do Trnavy mieria ďalšie elitné cyklistické preteky, pripravená je aj súťaž pre všetkých nadšencov


Foto: Do Trnavy mieria ďalšie elitné cyklistické preteky, pripravená je aj súťaž pre všetkých nadšencov Foto: ilustračná - pixabay.com

Do Trnavy zavítajú ďalšie cyklistické preteky. Slovenský pohár mužov a juniorov na ceste bude v okolí Trnavy pokračovať etapovými pretekmi Trnava Tour už počas druhého júnového víkendu.

V pelotóne pretekárov nebude chýbať slovenský kontinentálny celok Dukla Banská Bystrica, U23 a juniorské zostavy ostatných slovenských tímov, prihlásení sú pretekári z Čiech, Maďarska, Poľska i Rakúska. Vzhľadom na blížiaci sa termín majstrovstiev SR v cestnej cyklistike to mnohí využívajú ako ladenie formy pred jedným z vrcholov sezóny.

„Trnava je mestom, ktorého život pulzuje ďaleko za jej oficiálnym katastrom. Kráľovským mestom, ktoré spája ľudí v kultúre, športe i aktívnom životnom štýle. Cyklistika je jeho neoddeliteľnou súčasťou, či v mestskej, rekreačnej alebo pretekárskej forme. Som veľmi rád, že sa trnavské cyklistické kluby spojili, aby opäť vdýchli život etapovým pretekom, križujúcim okolie i priamo naše mesto. Na týchto pretekoch kedysi štartovali mnohé známe mená cyklistickej histórie. Ktovie, možno o pár rokov budeme takto obdivovať niektorý zo súčasných mladých talentov nášho mesta,“ uviedol Peter Bročka, primátor mesta Trnava.

Trojdňové podujatie pre elitné kategórie jazdcov potrvá od 8. do 10. júna

Podujatie odštartuje v piatok 8. júna o 11.30 h časovkou na Malženickej ceste so štartom a cieľom na úrovni trnavského letiska. Od 10. do 14. hodiny bude táto cesta kvôli bezpečnosti jazdcov úplne uzavretá.

V sobotu sa centrom pretekov so štartom i cieľom stanú Jaslovské Bohunice. Okruh Jaslovské Bohunice - Paderovce - Dechtice - Naháč - Horné a Dolné Dubové - Špačince a späť pôjdu cyklisti celkovo trikrát, čo tvorí spolu 126 km.

V nedeľu čaká cyklistov okruh so štartom v Dubovej pri Modre. Trať bude ásledne smerovať cez Modru Královú, Budmerice, Borovú, Dlhú, Košolnú, Dolné Orešany, Doľany, Častú, hrad Červený Kameň, Pílu, Dubová pri Modre pôjdu cyklisti dvaapolkrát. V treťom okruhu na odbočke v Budmericiach prejdú smerom na Jablonec a Cífer. V Cíferi zamieria do Trnavy, kde po Bratislavskej, Steinerovej, Zelenečskej, Dohnányho a Hospodárskej ulici prídu až do cieľa na Študentskej pred SOŠD. Celkovo prejdú v nedeľu 120 km. Počas tohto podujatia bude Študentská ulica od 8.00 do 16.00 hod. uzavretá.


V nedeľu čaká záujemcov aj sprievodné Cyklistické kritérium

Organizátori si na nedeľu 10. júna pripravili aj sprievodné podujatie pretekov, ktoré je určené mládeži a širokej verejnosti. Cyklistické kritérium na Študentskej ulici budú mať pod palcom trnavské cyklistické kluby CK Olympik Trnava a a Cyklisti Trnava.

Podmienkou účasti na nedeľnom kritériu je registrácia, ktorá bude prebiehať v deň podujatia v priestoroch SPŠ na Komenského ulici , a to od 8:00 do 9:00.

„Nie je to tak dávno, čo sa takéto kritériá uskutočňovali v Trnave každoročne. Štartovať môžu všetky vekové kategórie, aj deti, študenti, hobby pretekári. Samostatné preteky budú mať žiaci s licenciou SZC. Program štartov je pripravený tak, aby už v čase príchodu veľkého pelotónu bola trať voľná. Predpokladaný dojazd pelotónu pretekov Trnava Tour na Študentskú ulicu je medzi 13.30 až 14.00 hod.,“ priblížil program Bohuslav Kujovič, riaditeľ pretekov.


Miesto: -
Dátum: 08.06.2018 - 11:30    10.06.2018 - 18:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu