Nehoda kamióna a dodávky na D1 pri Trnave - škodu odhadujú na cca 70 000 eur


Foto: Nehoda kamióna a dodávky na D1 pri Trnave - škodu odhadujú na cca 70 000 eur
Galéria: 3 fotky
Foto: KR PZ Trnava

Týždeň sa na cestách Trnavského kraja začal závažnou dopravnou nehodou. Dnes, 18. júna, krátko pred 5:30 prijali policajti hlásenie o dopravnej nehode na diaľnici D1 v smere z Bratislavy. K nehode došlo cca 4 km pred odbočkou na Trnavu.

Do zadnej časti dodávky Renault Master narazil kamión. 28-ročný vodič z okr. Piešťany musel núdzovo zastaviť na pravom kraji cesty, keďže nárazom došlo k poruche auta. Vodič ostal sedieť v kabíne a privolal pomoc. Následne do bočnej časti auta narazilo ďalšie auto. Vplyvom nárazu vymrštilo vodiča z kabína a utrpel viaceré poranenia.

„Po prevezení do nemocnice zatiaľ neboli potvrdené vážne zranenia, vodič komunikuje a podľa predbežných výsledkov pôjde skôr o ľahšie zranenia,“ informovala Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava.

Druhý vodič vo veku 58 rokov sa nezranil. Polícia oboch vodičov podrobila dychovej skúške, ktorá vylúčila požitie alkoholu. Na miesto nehody prizvali aj súdneho znalca z odboru dopravy. Príčinou nehody bola pravdepodobne nepozornosť vodiča kamiónu. Presné príčiny však polícia stále vyšetruje.


Škodu, ktorá pri nehode vznikla, zatiaľ vyčíslili na 70 000 eur.

V súvislosti s touto nehodou polícia opäť apeluje na vodičov, aby dodržiavali bezpečnú vzdialenosť medzi vozidlami.

„Polícia apeluje na vodičov, aby sa na jazdu maximálne sústredili a tiež dodržiavali bezpečnú vzdialenosť za vozidlom idúcim pred nimi. Zákon hovorí, že bezpečná vzdialenosť je minimálne taká vzdialenosť, ktorú vozidlo prejde za dve sekundy; pri väčších vozidlách ide o vzdialenosť, ktorú prejde za tri sekundy. Zastavenie a státie na inom mieste než na mieste označenom ako parkovisko je zakázané s výnimkou núdzového státia, keď vozidlo musí stáť na krajnici, a ak to nie je možné, na vozovke, pričom také vozidlo musí vodič vždy označiť ako prekážku cestnej premávky,“ vysvetľuje hovorkyňa. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Trnava