DHZ Šamorín pozýva na Medzinárodnú výstavu hasičskej techniky, uvidíte aj jedinečnú hasičskú fontánu


Foto: DHZ Šamorín pozýva na Medzinárodnú výstavu hasičskej techniky, uvidíte aj jedinečnú hasičskú fontánu Foto: ilustračná - www.dhzsamorin.sk

Hasičský a záchranársky zbor pozýva všetkých nadšencov a záujemcov na 4. ročník Medzinárodnej výstavy historickej hasičskej techniky v Šamoríne. Podujatie s podtitulom “Takto hasili požiar naši predkovia” bude prebiehať v dňoch od 22. do 23. júna.

Podujatie v centre mesta Šamorín a pri zdrži Hrušov organizuje DHZ Šamorín pod záštitou mesta Šamorín, generálneho sekretára DPO SR Vendelína Horvátha a prezidenta Hasičského a záchranného zboru Alexandra Nejedlého.

Uvidíte historickú techniku aj zo zahraničia

„Hlavným prvkom výstavy bude výstava historickej hasičskej techniky, ručné striekačky, parné striekačky, rebríky, motorové striekačky, historické automobily a ďalšie exponáty hasičských zborov a zberateľov zo Slovenska, Českej republiky a Maďarska,“ informuje DHZ Šamorín. 

Pre návštevníkov je pripravené množstvo zaujímavej techniky. Budú si môcť pozrieť hasičskú výstroj a techniku vyrobenú a používanú hlavne v rokoch 1800 až 1950.

Organizátori sa postarali aj o názorné ukážky, ako sa stou to technikou pracuje. Máte tak jedinečnú možnosť vidieť historickú techniku hasičov v praxi.


Nebudú chýbať simulácie zásahov na vodnej hladine a zo vzduchu

V sobotu 23. júna sa od 13:00 uskutoční aj výstava modernej hasičskej techniky. Tu si budú môcť záujemcovia pozrieť záchranu z vodnej plochy, hasenie požiaru vo vzduchu helikoptérou a množstvo ďalších ukážok.

Po prvýkrát sa na Slovensku vrámci podujatia predstaví aj hasičská fontána.

Pre všetkých záujemcov bude pripravená aj kyvadlová autobusová doprava medzi centrom mesta Šamorín a prírodným kanálom. 

Informácie o podujatí nájdete aj na stránke dhzsamorin.sk.


Miesto: Šamorín
Dátum: 22.06.2018 - 09:00    23.06.2018 - 22:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Prezídium Hasičského a záchranného zboru