Policajti vypátrali muža, ktorý v Trnave podpaľoval smetné nádoby - 32-ročnému mužovi hrozí väzenie


Foto: Policajti vypátrali muža, ktorý v Trnave podpaľoval smetné nádoby - 32-ročnému mužovi hrozí väzenie Foto: KR PZ Trnava

Trnavskí policajti vypátrali muža podozrivého z podpaľovania smetných nádob v Trnave. V rôznych častiach na území mesta v poslednej dobe došlo k niekoľkým prípadom, kedy neznámy páchateľ podpálil smetné koše. Páchateľa napokon vypátrali vďaka špecifickému znaku na bicykli, ktorý si všimli na jednom z kamerových záznamov.

„K tejto trestnej činnosti dochádzalo zväčša v nočných hodinách a dolapenie páchateľa bolo o to zložitejšie, že kým vypukol viditeľný požiar, na mieste sa už nikto nenachádzal. Z kamerových záznamov sa dlho nedala zachytiť žiadna stopa, až na jeden prípad z mája tohto roku. Príslušníci kriminálnej polície si na jednom, veľmi nejasnom kamerovom zázname, všimli špecifický prvok na bicykli podozrivého cyklistu. Operatívnou činnosťou policajti na druhý deň vypátrali inkriminovaný bicykel a následne aj podozrivého muža,“ informovala Martina Kredatusová, hovorkyňa KR PZ Trnava.

Na základe dôkazov napokon policajti vzniesli obvinenie z prečinu poškodzovania cudzej veci v 7 prípadoch voči 32-ročnému Antonovi z Trnavy. Konkrétnych 7 prípadov sa stalo na Tehelnej, Sladovnícke, Saleziánskej, Veternej a Okružnej ulici. Na Okružnej ulici sa požiar rozšíril aj na oplotenie stojiska kontajnerov a aj na neďaleko zaparkované osobné auto Volkswagen Golf. Viacerým majiteľom vznikla škoda vyššia ako 7 700 eur.

Motívom muža boli údajné nezhody so smetiarmi z minulosti. V prípade dokázania viny mu teraz hrozí väzenie na mesiacov až  roky. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Trnava