Mestu Trnava sa mimoriadne darilo aj v tomto ročníku kampane Do práce na bicykli


Foto: Mestu Trnava sa mimoriadne darilo aj v tomto ročníku kampane Do práce na bicykli Foto: Mesto Trnava

Mesto Trnava sa aj tento rok zapojilo do populárnej kampane Do práce na bicykli. Posledný ročník kampane bol pre Trnavu mimoriadne úspešný - zapojilo sa o 92 účastníkov viac ako vlani, čo predstavuje 367 cyklistov v 113 tímoch, ktorí spolu od 1. do 31. mája najazdili 58 606,42 km. Mesto Trnava tak získalo 8. miesto vo finálnom poradí slovenských miest a obcí.

„Okrem rekordných výsledkov v päťročnej histórii našej účasti v tejto súťaži nás teší i fakt, že cyklodoprava oslovuje čoraz väčší okruh ľudí a myšlienka udržateľnej mobility v meste sa medzi verejnosťou postupne rozširuje. Iba za mesiac súťaže sa nám zámenou štyroch kolies za dve spoločne podarilo ušetriť naše ovzdušie od 14 785,64 kg CO2,“ informovalo mesto Trnava.

Mesto Trnava v losovaní zúčastnených samospráv vďaka kampani získalo aj tri nové stojany na bicykle od Slovenskej sporiteľne. O ich umiestnení pri vstupe do AŠK Slávia rozhodli občania v hlasovaní na facebookovej stránke mesta.

V rámci mesta ocenili aj najlepšie výkony zapojených cyklistov v dvoch kategóriách, a to najviac najazdených kilometrov a najväčší počet jázd pri jednotlivcoch i tímoch. Okrem toho vylosovali aj výhercu bonusovej kategórie, ktorý najazdil aspoň 500 km alebo 2/3 všetkých možných jázd za celý máj.

Slávnostné udeľovanie prebehlo v obradnej sieni radnice v stredu 18. júla o 14:30. Výhercov prijal primátor mesta Peter Bročka a odovzdal im ceny pre výhercov - skladacie bicykle pre jednotlivcov a poukazy v hodnote 150 eur na nákup či opravu bicyklov v Cyklocentre Trnava.


Najväčší počet najazdených kilometrov

  • Jednotlivec: Rastislav Krajčí (2 218,90 km)
  • Tím: Búrlivé vlákno (Johns Manville Slovakia) – Dušan Hanic, Lukáš Skokan, Monika Hanicová a Rastislav Krejčí (4 387,47 km)

Najväčší počet jázd 

  • Jednotlivec: Ján Bažík (55 jázd)
  • Tím: Majstro elektro (HKS Forge) – Ján Bažík, Ján Benda a Michal Patzelt (159 jázd)

Bonusová kategória 

  • Jana Michalková

„Stojí za zmienku, že výherca prvej kategórie Rastislav Krajčí sa zároveň umiestnil na 3. mieste v celoslovenskom rebríčku! Výhercom srdečne blahoželáme, súťažiacim ďakujeme za podporu idey cyklodopravy v rámci mesta a všetkým prajeme ešte mnoho šťastných kilometrov,“ doplnil Pavol Tomašovič, hovorca mesta Trnava.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu