FOTO: V Senici začali s výstavbou novej telocvične. Študenti si ju vyskúšajú už budúci rok


FOTO: V Senici začali s výstavbou novej telocvične. Študenti si ju vyskúšajú už budúci rok
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Trnavský samosprávny kraj

Výstavba novej telocvične v Senici pri Strednej odbornej škole podnikania v remeslách a službách napreduje. V stredu 31. januára sa začalo s betónovaním základovej dosky a stavebné práce sú naplánované tak, aby si študenti mohli telocvičňu vyskúšať už v priebehu budúceho roka.

Po skončení betónovacích prác prejdú na ukladanie hydroizolácie, stavbu oceľovej konštrukcie a ďalšie stavebné práce. Výsledkom bude nová a moderná hala, ktorú budú tvoriť dve prepojené budovy. Tie majú byť energeticky úsporné vďaka fotovoltaickým panelom.

„V prvej budove je navrhnuté basketbalové, volejbalové aj tenisové ihrisko, s vodeodolnou a pružnou podlahou, ktorá je šetrná ku kĺbom športovcov,“ uviedol Trnavský samosprávny kraj v príspevku na sociálnej sieti. Do športovej haly budú nainštalované aj vzduchotechnické a klimatizačné zariadenia.


Osobné predmety a náhradné oblečenie si študenti budú môcť uložiť v šatniach, ktoré nájdu v druhom objekte. Táto dvojposchodová budova zároveň poslúži ako zázemie pre technickú miestnosť. 

Trnavský samosprávny kraj očakáva, že výsledná hodnota dosiahne takmer 1,9 milióna eur. Približne polovicu z tejto sumu uhradí z príspevku, ktorý získala na tento projekt z Fondu na podporu športu. Príspevok je vo výške 930-tisíc eur.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu