VIDEO: Opustenú budovu v Galante zachvátil požiar. Nachádzal sa v nej človek bez domova


Foto: VIDEO: Opustenú budovu v Galante zachvátil požiar. Nachádzal sa v nej človek bez domova Foto: Facebook/Mesto Galanta

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru boli v utorok po 12:00 hod. privolaní k rozsiahlemu požiaru budovy v Galante. Na Staničnej ulici vzplanula opustená budova, v ktorej sa mal nachádzať človek bez domova. Hasičov zavolali príslušníci mestskej polície.

„Jedna osoba bola intoxikovaná splodinami horenia,“ informovalo mesto Galanta. V budove sa nikto iný nenachádzal. „Poskytnutá jej bola predlekárska prvá pomoc. Po príjazde záchrannej zdravotnej služby bola osoba odovzdaná do jej starostlivosti,“ objasnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Lena Košťálová. 

Človek bez domova, ktorého hasiči v budove našli, poprel, že by v nej býval. „Existovala domnienka, že sa v predmetnej budove zdržiavali ľudia bez domova. Táto domnienka potvrdená nebola, budovu ľudia bez domova neobývali,“ povedala hovorkyňa mesta Galanta Mária Kilácskóová.



V tesnej blízkosti budovy zo zadnej strany sa nachádzala i ďalšia stavba, pred ktorou bolo niekoľko zaparkovaných áut. Vplyvom sálavého tepla došlo k poškodeniu štyroch z nich. Hasiči vykonali aj likvidačné práce a rozobrali strešnú konštrukciu.

„Po likvidácii požiaru a odvetraní budovy príslušníci hasičského zboru pomocou ručného náradia prehrabali odpad v budove. Pomocou termovíznej kamery vykonali záverečný prieskum,“ informovala hovorkyňa hasičského zboru. Príčina vzniku požiaru je nateraz v štádiu šetrenia. Výšku škody predbežne odhadli na 9 200 eur.

Z diskusie pod príspevkom mesta je však zrejmé, že obyvatelia so stavom budovy spokojní nie sú. „To už dávno malo byť zbúrané,“ napísal pod príspevok na Facebooku mesta nespokojný obyvateľ. Radnica však tvrdí, že budova je majetkom štátu a jeho správcom Železnice Slovenskej republiky.„Žiadosť o povolenie odstránenia stavby môže žiadať vlastník nehnuteľnosti,“ informuje hovorkyňa mesta.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu