Kto hlasoval za novelu Trestného zákona? Z Trnavského kraja ju podporili títo poslanci


Foto: Kto hlasoval za novelu Trestného zákona? Z Trnavského kraja ju podporili títo poslanci Foto: NR SR

Vládni poslanci vo štvrtok 8. februára večer schválili novelu Trestného zákona. Podporili ju 78 hlasmi, opozícia protestne vytiahla karty z hlasovacieho zariadenia a neprezentovala sa. Úrad špeciálnej prokuratúry sa tak definitívne zruší. Zvrátiť to môže len Ústavný súd. Novela tiež zmierňuje výšky trestov za korupciu, skracuje premlčacie doby, dokonca aj pri sexuálnom zneužívaní z pôvodných 20 na 10 rokov. O dianí v Národnej rade sme informovali vo štvrtok večer.


Kto podporil novelu?

Vládny návrh zákona podporilo celkovo päť poslancov z Trnavského kraja. Najväčšie zastúpenie mali poslanci Smeru-SD. Pripravili sme pre vás prehľad, kto hlasoval za novelu Trestného zákona. Keďže SNS nemá ani jedného poslanca s trvalým pobytom v Trnavskom kraji, v zozname sa nenachádza.

Igor Válek, Smer-SD

Poslanec Válek sa v roku 2018 uchádzal o post primátora mesta Trnava. Vtedy ho porazil súčasný primátor Peter Bročka. V parlamente je členom výboru pre nezlučiteľnosť funkcií. Pôsobil ako riaditeľ Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

Augustín Hambálek, Smer-SD

Je absolventom Slovenskej technickej univerzity v Bratislave v odbore ekonomika riadenia. Pracoval ako ekonomický súdny znalec a v parlamente nie je členom žiadneho výboru.


Jozef Valocký, Smer-SD

Poslanec Valocký bol šéfom Národného onkologického ústavu za čias ministerky zdravotníctva Andrey Kalavskej. Pre viaceré kauzy súvisiace s ekonomickými škrtmi a dlhými čakacími dobami na funkciu rezignoval. Valocký tiež osem rokov stál na čele nitrianskej fakultnej nemocnice.

Zdenka Mačicová, Hlas-SD

V súčasnosti je tiež starostkou v obci Košúty. Je členkou výboru pre sociálne veci a výboru NR SR pre ľudské práva a národnostné menšiny.

Peter Náhlik, Hlas-SD

Poslanec parlamentu Peter Náhlik s mamou Danielou zdedili väčšinu z podnikateľského impéria vplyvného trnavského podnikateľa Miroslava Náhlika. Poslanec podnik spoluvlastní s oligarchom a Trnavčanom Vladimírom Poórom, ktorý bol obchodným partnerom jeho otca. V parlamente je podpredsedom Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu