Žiaci základnej školy v Trnave mali nezvyčajnú návštevu. Prišli k nim policajti


Foto: Žiaci základnej školy v Trnave mali nezvyčajnú návštevu. Prišli k nim policajti
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Európsky deň krízovej linky 112 padá na 11. februára. Nesmieme však zabúdať, že krízových liniek je viacero. O tej policajnej s číslom 158 sa rozhodli príslušníci Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave porozprávať deťom na základnej škole.

Žiaci takúto vzácnu návštevu isto nečakali. Muži zákona deťom vysvetlili, v akých prípadoch je vhodné volať 158 a aké sú pravidlá používania tejto linky. Aby boli deti na takéto situácie pripravené, podrobne im opísali, na čo všetko sa ich môže policajt na krízovej linke pýtať.

Simulovali aj volanie na linku 158

„Deťom sme ako spomienku na stretnutie s nami pripravili malé darčeky a na záver stretnutia im policajti urobili krátku ukážku zásahu polície a vykonali zákrok voči osobe, ktorá ohrozovala iných. Ukážka bola spojená aj so simuláciou volania na linku 158,“ vysvetlila polícia na sociálnej sieti.

Polícia ďalej občanov upozorňuje, že ak si neviete spomenúť na správne číslo nie len na Slovensku, ale aj v zahraničí, stačí zavolať linku 112. Vie vám pomôcť v ohrození života, majetku, zdravia alebo v inej závažnej situácii.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu