Trnavskú automobilku povedia po prvýkrát žena. Za sebou má viac ako 25-ročné manažérske skúsenosti


Foto: Trnavskú automobilku povedia po prvýkrát žena. Za sebou má viac ako 25-ročné manažérske skúsenosti Foto: Facebook/Trnavská automobilka Stellantis Slovakia

Vedenie automobilky Stellantis Slovakia v Trnave sa bude meniť. Doterajšieho generálneho riaditeľa Martina Dzamu od 1. apríla vystrieda Monika Poussard. Po prvýkrát v histórii povedie firmu žena.

Ako píše portál forbes.sk, Poussard má za sebou viac ako 25-ročné manažérske skúsenosti predovšetkým v automobilovom priemysle. Na poste generálnej riaditeľky bude zodpovedná za vedenie sériovej výroby vozidiel na platforme Smart Car.

Podľa Oscara Fernándeza Puenteho, vedúceho klastra segmentu malých a stredných vozidiel v spoločnosti Stellantis, môže zabezpečiť, aby si závod udržal svoju líderskú pozíciu v oblasti výkonnosti a inovácií v automobilovom odvetví. Tiež dodal, že je vhodnou kandidátkou na to, aby viedla závod do ďalšej fázy rastu a inovácií.

Doterajší riaditeľ Dzama bol za posledných päť rokov kľúčovou osobou pri transformačnom procese závodu a v príprave na nový výrobný program. Z doterajšej pozície bude pokračovať na korporátnej úrovni v rámci štruktúry Corporate Manufacturing.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu