Brutálny čin v okrese Hlohovec: Muž zastrelil jazvečíka priamo pred sedemročným chlapčekom


Foto: Brutálny čin v okrese Hlohovec: Muž zastrelil jazvečíka priamo pred sedemročným chlapčekom Foto: Unsplash

Päťdesiatštyriročný muž spáchal v obci Jalšové ohavný čin. V auguste 2023 mal v blízkosti rodinných domov zastreliť kríženca jazvečíka priamo pred jeho majiteľkou. Incident videl aj sedemročný chlapec. „Dôvodom usmrtenia psa legálne držanou strelnou zbraňou malo byť to, že pes na obvineného štekal a pobehoval okolo neho bez toho, aby na obvineného nejakým spôsobom zaútočil,“ informovala Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru. 

Páchateľ psovi spôsobil strelné poranenie hrudníka. Jeho následky boli aj napriek včasnej chirurgickej intervencii fatálne. Vyšetrovateľ z Nitry muža obvinil z prečinu usmrtenia spoločenského zvieraťa bez primeraného dôvodu.

V prípade dokázania viny hrozí mužovi trest do výšky 5 rokov. Polícia v tejto súvislosti upozorňuje občanov, že akékoľvek bezdôvodné konanie smerujúce k zraneniu alebo usmrteniu zvieraťa je protiprávnym konaním v zmysle zákona o veterinárnej starostlivosti. Bez primeraného dôvodu je takéto konanie považované za trestný čin,“ upozorňuje polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu