Pred garážami v Šamoríne vznikla nelegálna skládka. Vytvoril ju jeden z nájomcov, radnica zúri


Foto: Pred garážami v Šamoríne vznikla nelegálna skládka. Vytvoril ju jeden z nájomcov, radnica zúri Foto: Mesto Šamorín

Šamorínčan sa rozhodol s odpadom vysporiadať svojsky. Pri garážach na Veternej ulici vysypal svoj odpad priamo na zem. Medzi odpadom sa nachádzali aj jeho listy či dokumenty, vďaka ktorým radnica zistila, že ide o majiteľa alebo nájomcu jednej z garáží. 

„Touto cestou mu ďakujeme, že si takto váži prácu všetkých, ktorí sa starajú o čistotu mesta, a to z verejných zdrojov, teda peňazí nás všetkých,“ reaguje na počínanie páchateľa Mesto Šamorín. 

Tiež poukázalo na to, že nelegálna skládka je neohľaduplná voči ostatným obyvateľom, ktorí odpad riadne separujú. „Zaujímavé, že aj keď na zberných dvoroch na Rybárskej ulici a tiež v Mliečne môžu Šamorínčania, ktorí riadne platia poplatky za odpad, odovzdať takmer každý možný druh separovaného odpadu, z nejakého nevysvetliteľného dôvodu sa vždy nájdu takí, ktorým to nestačí. Veľká škoda,“ dodáva radnica.

Aký trest mu hrozí?

Páchateľovi môže za nelegálnu skládku hroziť pokuta do výšky 1 500 eur. Ak by bol právnickou osobou, hrozila by mu pokuta až do výšky 350 000 eur. 


Andrea Mochorovská z advokátskej kancelárie Eversheds Sutherland informuje, že ak nelegálnu skládku objavíte ako vlastník, správca či nájomca nehnuteľnosti, máte povinnosť ju nahlásiť orgánom do troch dní. V opačnom prípade vám môže hroziť pokuta ako fyzickej osobe do 1 500 eur a ako právnickej osobe do 50 000 eur.

„Na políciu nebol prípad nelegálne vyhodeného odpadu doposiaľ oficiálne nahlásený. Na základe zverejneného článku policajti prípad preveria,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antolová.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu