Obyvatelia Trnavy blokujú parkoviská pred Tescom. Dôvodom má byť údajne parkovacia politika


Foto: Obyvatelia Trnavy blokujú parkoviská pred Tescom. Dôvodom má byť údajne parkovacia politika Foto: Trnava - OC Galéria

Obyvatelia Trnavy vyjadrujú svoje rozčúlenie nad problémom s parkovaním v okolí obchodného centra Tesco na Veternej ulici. Situácia je taká kritická, že niektorí ľudia nemajú možnosť zaparkovať, až kým nenájdu miesto vo veľkej vzdialenosti.

Všetky parkovacie miesta v blízkosti Tesca sú denne plne obsadené, čo vytvára veľké nepohodlie pre vodičov, ktorí si chcú ísť nakúpiť. Mnohí obyvatelia sa pýtajú: „Takto ste si predstavovali Trnavu?“ 

Na sociálnych sieťach sa pod videom rozvinula vlna diskusie ohľadom tejto problematiky. „Ráno keď Tesco otvára, tak sa tam nedá zaparkovať. V bežné soboty ráno nikdy nebol problém parkovať. Posledné dni nezaparkujem a nenakúpim ani skoro ráno, ani neskoro večer,“ rozčuľuje sa obyvateľka Jana.

Do diskusie sa zapojil aj Marek Polonec, člen predsedníctva Demokratov. Tvrdí, že situácia vznikla kvôli zanedbaniu povinnosti primátora Petra Bročku.


„Na mieste Tesca by som od tohto etatistickeho politika Bročku žiadal z jeho vlastných peňazí postaviť Tescu závory a nahradiť ušlý zisk o ktorý Tesco prišlo, lebo veľa áut tam nemôže teraz zaparkovať a realizovať nákup,“ tvrdí Polonec.

Niektorí obyvatelia zdôrazňujú potrebu zlepšenia dopravnej infraštruktúry a pridania ďalších parkovacích miest, zatiaľ čo iní navrhujú zavedenie obmedzení pre dlhodobé parkovanie v tejto lokalite.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu