Veľký úspech: Slovenskí vytrvalci z AŠK Slávia Trnava získali na maratóne v Taliansku popredné priečky


Foto: Veľký úspech: Slovenskí vytrvalci z AŠK Slávia Trnava získali na maratóne v Taliansku popredné priečky Foto: Slovenský atletický zväz

Maratónska sezóna roka 2024 sa niesla v znamení veľkých úspechov pre slovenských vytrvalcov, najmä pre členov AŠK Slávia Trnava, ktorí nedávno excelovali na prestížnom podujatí v Talianskom Lago di Garda neďaleko Verony.

Vynikajúci výkon predviedol Michal Puškár, ktorý sa stal víťazom maratónu s názvom x-bionic Lake Garda 42. Svojou disciplínou, vytrvalosťou a skvelou formou dokázal prekonať aj náročné podmienky počasia. V horúčave si udržal neuveriteľné tempo a dobehol cieľovú pásku za čas 2:48:10 hod. Tento výsledok mu zabezpečil nielen prvenstvo v celkovom poradí, ale aj obdiv a rešpekt od súperov.

Za Puškárom skončil na druhom mieste Švéd Andreas Hultqvist s časom 2:48:53 hod., na treťom mieste sa umiestnil Talian Alessio Zoller s časom 2:51:36. „Ďalšie významné umiestnenie bolo pre trnavského maratónca Jozefa Hrúza, ktorý skončil štvrtý s časom 2:54:24 hod.,“ informoval Slovenský atletický zväz.

Celkový záujem o toto podujatie bol veľký, čo dokazuje aj účasť 405 mužov a 134 žien. Medzi účastníkmi boli prevažne zástupcovia viacerých krajín, čo dodalo podujatiu medzinárodný charakter a ešte väčšiu prestíž.

Slovenskí vytrvalci opäť dokázali, že patria medzi svetovú špičku nielen vo futbale či hokeji, ale aj v dlhých disciplínach. Ich úspech je výsledkom tvrdej práce, oddanosti športu a nekonečného ducha prekonávania vlastných limitov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu