Parkovacia zóna R9 v Trnave bude od pondelka spoplatnená. Zadarmo tam už nezaparkujete


Foto: Parkovacia zóna R9 v Trnave bude od pondelka spoplatnená. Zadarmo tam už nezaparkujete Foto: istock.com

Mesto Trnava informuje, že v pondelok 8. apríla 2024 bude spustená regulácia statickej dopravy v rezidentskej zóne R9.

Do zóny R9 patria ulice Špačinská cesta, Jána Hajdóczyho, Námestie Jozefa Herdu, Prechodná, Jaderná, Okružná, Atómova, Veterná, Na hlinách, Murgašova, Lichardova, Legionárska, Bučianska, Kukučínova, Jánošíkova a Rybníková.

Obyvatelia zóny R9 boli o spustení regulácie statickej dopravy informovaní vopred aj prostredníctvom letákov umiestnených priamo na vchodových dverách bytových domov a ich doručovaním do poštových schránok rodinných domov,“ zdôrazňuje mesto.


Parkovanie v tejto lokalite bude spoplatnené nonstop od pondelka do nedele počas celého dňa. Úhradu parkovného budete môcť vykonať štyrmi spôsobmi. Buď si zakúpite parkovací lístok vo webovej aplikácii DataMesta, alebo si ho zaobstaráte v parkovacom automate. Ak nemáte internet, pošlete SMS správu na číslo 0200 v tvare (TTR9 EČV počet hodín) alebo si môžete zakúpiť parkovaciu kartu.

Obyvatelia zóny R9, ktorí tu majú trvalý pobyt alebo prechodný a na trvalý pobyt sú prihlásení v inej časti Trnavy, majú nárok na parkovaciu kartu s názvom Rezident zóny. Na prvé auto v domácnosti zaplatia za rok iba symbolické jedno euro, za druhé auto zaplatia ročne 99 eur. Ak ste držiteľom parkovacej karty, parkovacia karta pre Zónu R9 vám zároveň umožňuje parkovanie vozidla aj v zónach R10, H9 a B.


„Karta Rezident zóny okrem najlacnejšieho parkovania poskytuje aj možnosť uplatniť si kredit pre svoje návštevy v rozsahu 100 hodín za rok. Vo webovej aplikácii DataMesta na adrese datamesta.trnava.sk stačí zvoliť čas parkovania a EČV návštevníka,“ vysvetľuje mesto Trnava.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu