Smutný príbeh vášnivého motorkára, ktorý zostal ochrnutý pre nezodpovednosť iných. Prosí o pomoc


Foto: Smutný príbeh vášnivého motorkára, ktorý zostal ochrnutý pre nezodpovednosť iných. Prosí o pomoc
Galéria: 4 fotky
Foto: donio.sk

Život vášnivého motorkára sa zmenil v momente, keď mu na cestu vbehla zver. Osud mu obrátila naruby nehoda, spôsobená nezodpovednosťou ľudí, ktorí sa mali v tom okamihu starať o stádo oviec.

Nehoda sa odohrala v auguste 2020 v katastri obce Horná Poruba, medzi Ilavou a Bojnicami. Rasťo bol s partiou priateľov na rekreačnom výlete na motorkách, keď zrazu spoza hustého porastu vybehlo na cestu stádo oviec.

„Keďže som išiel posledný a stádo mi v priebehu pár sekúnd uzavrelo cestu, nemal som inú možnosť ako zísť mimo cestu. Tam však niekto „zabudol“ betónovú kocku z odrezanej dopravnej značky, do ktorej som narazil a prepadol cez motorku,“ opisuje Rasťo Kanovič, manžel a otec 16-ročnej dcéry Niny.

Galéria: 4 fotky

Bývalý motorkár Rasťo má za sebou 12 rokov vozenia bez nehody, avšak nezodpovednosť druhých sa mu stala osudným. „Každý, kto ma pozná vie, že som nikdy nebol žiadny pretekár,“ zdôrazňuje Rasťo.


Kamarát Martin prirovnáva jeho príbeh k filmu Million Dollar Baby s Hilary Swank, ktorá ako boxerka nešťastne spadne v ringu krkom na stoličku. Zostane tak nehybne ochrnutá ležať. 

Martin sa s Rasťom sporadicky stretával, až sa časom odmlčal. Martin sa ho rozhodol kontaktovať správou, na ktorú dostal odpoveď: „Ahoj, ja som jeho dcéra, píšem ti za neho. Tato leží na posteli a nevie hýbať rukami ani nohami. Diktuje mi, čo mám písať.“

„Mne sa na minútu zastavil svet, než som začal zase vnímať okolie, že sedím doma na gauči a voľačo ide v televízore,opisuje svoje pocity Martin.

Na čo budú peniaze z tejto kampane použité?

Rasťov príbeh ma aktuálne pokračovanie, keďže sa pokúša získať finančné prostriedky na tri mesiace intenzívnych rehabilitácií v Rakúsku. Peniaze poputujú aj na ubytovanie pre Rasťa a jeho osobnú asistentku.„Potrebujem dohromady 25 000 eur. Budem vám veľmi vďačný za akúkoľvek sumu, ktorou prispejete na moju nádej na lepší a samostatnejší život,“ vysvetľuje ochrnutý motorkár Rasťo. Ak by ste chceli prispieť aj vy, môžete tak spraviť na stránke Donio, zbierka potrvá do 28. apríla. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu