Trnavský objektív sa koná už po 48. raz, začínajúci fotografi majú možnosť preveriť svoje schopnosti


Foto: Trnavský objektív sa koná už po 48. raz, začínajúci fotografi majú možnosť preveriť svoje schopnosti Foto: ilustračná- pixabay.com, Time hargašová, trnava.sk

Blíži sa 48. ročník súťaže fotografov s názvom Trnavský objektív. Je to súťaž neprofesionálnych fotografov okresov Trnava, Piešťany a Hlohovec. Opäť ponúka nádejným fotografom šancu otestovať svoje schopnosti. Stačí nabrať odvahu a prihlásiť sa.

Trnavský objektív prijíma prihlášky až do 5. februára nasledujúceho roka. Výstava víťazných fotografií bude otvorená od 22. marca do 21. mája 2018. v Západoslovenskom múzeu. 

Cieľom súťaže je mapovanie, prezentácia a konfrontácia tvorby amatérskych fotografov, objavovanie nových talentov a podpora ich umeleckej sebarealizácie. 

Dôkazom, že tento cieľ sa darí napĺňať, je skutočnosť, že pre mnohých uznávaných fotografov, ktorých mená sa už stali súčasťou histórie slovenskej fotografickej tvorby, bol práve Trnavský objektív odrazovým mostíkom na ceste k ďalším úspechom.

„Dôkazom, že tento cieľ sa darí napĺňať, je skutočnosť, že pre mnohých uznávaných fotografov, ktorých mená sa už stali súčasťou histórie slovenskej fotografickej tvorby, bol práve Trnavský objektív odrazovým mostíkom na ceste k ďalším úspechom,“ uvádza mesto Trnava.


Ocenené práce získavajú postup do krajského kola a odtiaľ môžu postúpiť do celoštátnej súťaže AMFO 2018. Súťaž nie je obmedzená žiadnou témou. Podrobnejšie informácie nájdete tu

Výsledky súťaže budú vyhlásené na vernisáži a zverejnené v katalógu k výstave.


 Timea Hargašová, Hlohovec: Jeseň, 1. miesto Trnavský objektív 2017 a cena AMFO 2017 vo vekovej  kategórii do 16 rokov


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: trnava.sk