Pôjdu Trnavčania protestovať za parkovacie miesta? Nespokojnosť obyvateľov narastá


Foto: Pôjdu Trnavčania protestovať za parkovacie miesta? Nespokojnosť obyvateľov narastá Foto: Unsplash

Nedostatok parkovacích miest sa stáva čoraz väčším problémom pre mnohé mestá a obce na Slovensku. Aj napriek snahám o budovanie nových parkovísk sa s nedostatkom miest neustále stretávame. Jednou z kľúčových príčin je neustále narastajúci počet áut v rodinách, čo ešte viac zvyšuje tlak na existujúce parkovacie kapacity.

Na tento problém pritom poukázal aj Noro na Facebookovej skupine miestnej komunity, kde opísal problémy s parkovaním na ulici Hliny, Clementisa a ďalších, pričom otvoril aj tému protestu za nové parkovacie miesta.

„Chcem sa spýtať, prečo sa štvrte, ktoré majú problém s parkovaním (Hliny, Clementisova, atď.)  nespoja a neurobia verený protest. S požiadavkou na vybudovanie nových parkovacích miest. Mohla by sa blokovať napr. Hospodárska ulica pomalým prechádzaním cez prechod. Vytvoril by sa verený tlak a zároveň sa problém dostane do médií. Určite by sa pridali aj iní občania. Napr. ja určite.  Je evidentné, že slušnou komunikáciou s mestom sa nevyrieši nič,“ rozpísal sa Trnavčan Noro.


Pod príspevkom sa pritom rozprúdila debata, pričom niektorí písali, že problém s parkovaním nie je. „Ja s parkovaním problém nemám. Aj po 20:00 hod. sú voľné miesta, čo predtým bol sen,“ napísal pod status Štefan.

K diskusii sa pridala aj Kristina, ktorá vyjadrila svoj názor jasne: „Ako vyrieši problém s parkovaním to, že budete obmedzovať už tak strašnú premávku v Trnave svojím protestom??? Čo majú ľudia, ktorí cestujú do prace, pre deti do školy s tým, že vy nemáte kde parkovať?? Môžete sa akurát tak postaviť pred radnicu a protestovať primátorovi pod oknom, ktorému je to jedno. Ak sa postaví parkovací dom, kúpite si tam parkovacie miesto za x tisíc? Ak na to máte, môžete si miesto kúpiť aj pred vlastným vchodom. To, že sa postaví parkovací dom situácii nepomôže, keďže v ňom určite nebude parkovanie bezplatné.“

O vyjadrenie sme oslovili aj priamo mesto, ktoré keď sa vyjadrí, správu zaktualizujeme.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu