Letecká misia: Záchranársky vrtuľník zachránil muža, ktorý si brúskou porezal končatiny


Foto: Letecká misia: Záchranársky vrtuľník zachránil muža, ktorý si brúskou porezal končatiny Foto: Air - Transport Europe, letecká záchranná služba

Včera popoludní bol do obce Kopčany v okrese Skalica vyslaný záchranársky vrtuľník z Bratislavy, aby poskytol pomoc 69-ročnému mužovi, ktorý utrpel vážne poranenia.

Podľa informácií poskytnutých Air - Transport Europe, leteckou záchrannou službou, si muž doma brúskou nešťastne poranil ľavú hornú a ľavú dolnú končatinu. Prvotné ošetrenie mu poskytli pozemní záchranári, ktorí ho následne previezli na futbalové ihrisko v obci, kde už čakal záchranársky vrtuľník.

„Pacienta sme prevzali do svojej starostlivosti, doplnili mu ďalšiu liečbu a po preložení na palubu bol pacient v stabilizovanom stave. Následne bol prevezený s ťažšími poraneniami do UNB v Ružinove,“ približuje situáciu posádka leteckej záchrannej služby.

Záchranársky vrtuľník a jeho posádka tak zohrali dôležitú úlohu v poskytnutí rýchlej a efektívnej zdravotnej pomoci pacientovi v núdzi.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu