V predvianočnom období pribúda podvodníkov, dávajte si pozor aj pri nákupoch cez inzeráty a internet


Foto: V predvianočnom období pribúda podvodníkov, dávajte si pozor aj pri nákupoch cez inzeráty a internet Foto: Ilustračná

V predvianočnom období polícia upozorňuje na podvodníkov a zlodejov. V posledných dňoch zaznamenali niekoľko prípadov, pri ktorých si ľudia objednali tovar alebo služby, za ktoré potom odmietli zaplatiť. 

V Seredi začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci krádeže práve z takéhoto dôvodu. Kupujúci našiel na internete sedaciu súpravu vyrobenú na mieru v Taliansku a dohodol sa, že mu ju predávajúca dovezie do Serede na konkrétnu adresu.

Podľa dohody prišla 32-žena z okresu Kežmarok do Serede a priviezla mu súpravu. Ten chcel sedačku vyskúšať, či sa mu do interiéru hodí. Po tom ako ju vyložili do vchodu bytového domu sa pri žene zhŕklo viacero ľudí, čo odviedlo jej pozornosť. Keď malo prísť k plateniu, sedačka už nikde nebola. Jej odcudzením vznikla žene škoda 1400 eur. 

Polícia upozorňuje občanov, že podobných prípadov sa vyskytlo už niekoľko, nielen v meste Sereď, ale aj v Piešťanoch. Po objednaní tovaru rôzneho charakteru cez inzerát, ako napr. nábytok, hydina, dovezenie tovaru z obchodných reťazcov, vytepovanie čalúneného nábytku, kúpa a osadenie dverí, za tieto služby kupujúci nezaplatili. Alebo pod legendou, že idú vyzdvihnúť peniaze do bankomatu, utiekli a dodávateľ alebo kuriér zostal bez zaplatenia aj bez tovaru,“ upozorňuje hovorkyňa KR PZ v Trnave, Mária Kredatusová. 

V predvianočnom období podobných prípadov pribúda, preto buďte opatrní. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Trnava