Andrejovi Dankovi povedal, že je debil. Ako sa dostal umelec Martin na ministerstvo?


Foto: Andrejovi Dankovi povedal, že je debil. Ako sa dostal umelec Martin na ministerstvo? Foto: Aktuality.sk

Predstavitelia SNS dnes mali na ministerstve kultúry tlačovú besedu, kde chceli vysvetliť pripravovanú novelu o RTVS. Počas tlačovej besedy došlo k slovnej potýčke medzi predsedom SNS Andrejom Dankom a občanom Martinom, ktorý tvrdí, že je vizuálny umelec.


Prístup na tlačovú konferenciu majú novinári na základe akreditácie. Ako sa tam Martin skutočne dostal, nie je zrejmé. On sám tvrdí, že boli otvorené dvere, tak jednoducho vošiel dnu. Andrejovi Dankovi počas jeho prejavu povedal, že je „debil“. V tom čase predseda SNS rozprával o tom, ako RTVS dáva zákazky externým firmám namiesto toho, aby podporila vlastné technológie.

Danko na urážku najprv nereagoval. Rozhorčila ho až po pár minútach. „Čo si to dovoľujete? Akú externú firmu zastupujete?“ pýtal sa Martina. Redaktorku RTVS, ktorá občana požiadala aby odišiel, Danko obvinil, že sa poznajú. Martin však pre Aktuality potvrdil, že neprišiel zastupovať žiadne médium. Prišiel ako občan zastupujúci kultúrnu obec. Pred budovou ministerstva sa nachádzali aj ďalší jej príslušníci.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu