Trnavčania sú pohoršení. Vodič zrazil na prechode mačku, všetko videlo jej mladé mačiatko


Foto: Trnavčania sú pohoršení. Vodič zrazil na prechode mačku, všetko videlo jej mladé mačiatko Foto: Facebook/NA HLINÁCH susedská komunita

S pouličnými či domácimi mačky sa ľudia častokrát stretnú niekde na ulici či v blízkosti frekventovanej cesty. Mnohokrát sa tak stane, že váš domáci miláčik či mačka, ktorú denne stretávate na ulici skončí pod kolesami auta a už jej niet pomoci. Na podobný incident upriamil pozornosť na facebookovej skupine aj Andrej, ktorý uverejnil fotografiu zrazenej mačky na priechode pre chodcov, pri ktorej dokonca sedela druhá mačka. Upriamil tak pozornosť nie len na to, že niekto mačku zrazil a z mesta odišiel, ale chcel zistiť aj to, ako v takomto prípade pokračovať.

Pod príspevkom sa pritom rozprúdila debata, v ktorej používatelia písali, čo by s mačkou urobili oni. Niektorí odkázali na mestskú políciu, zatiaľ čo iní písali o odstránení mačky z cesty pomocou lopaty. „Najjednoduchšie by bolo hodiť ju do bioodpadu,“ napísal Tomáš pod príspevkom.

„Ja myslím, že som práve na nejakej stránke mesta alebo v poste videl, že to kompostujú a potom si človek vie ísť ten kompost na ASA kúpiť,“ reagoval na Tomášov komentár Rius.


Príspevok okomentovala aj Zuzana, ktorá zrejme mačky poznala a bolo jej incidentu ľúto: „Bola to jej mama pravdepodobne, chodili vždy spolu takže pre tu maličkú to bude ťažké.“

„Smutné je to, že išla cez prechod a aj napriek tomu ju niekto zrazil,“ pridal sa ku komentárom Marián, ktorý reagoval na fakt, že mačku niekto zrazil aj napriek tomu, že išla cez priechod pre chodcov.

O stanovisko, ako v takomto prípade postupovať sme kontaktovali hovorkyňu Krajského riaditeľstva PZ v Trnave Zlaticu Antalovú.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu