Spor o parkovisko na Rybníkovej ulici v Trnave je uzavretý. Prokuratúra dala za pravdu Bročkovi


Foto: Spor o parkovisko na Rybníkovej ulici v Trnave je uzavretý. Prokuratúra dala za pravdu Bročkovi
Galéria: 3 fotky
Foto: Mesto Trnava

Spor o legitimite parkoviska na Rybníkovej ulici je konečne uzavretý. Prokuratúra rozhodla v prospech mesta. Podnet na ňu podali mestskí, opoziční poslanci. Konkrétne poslanec Rastislav Mráz tvrdil, že ide o čiernu stavbu a mesto na ňu nemá potrebné povolenie. Poplatky tak podľa neho vyberalo nezákonne. Pre rezidentov je však parkovisko na Rybníkovej bezplatné. Kapacitu má celkovo 180 miest.

Galéria: 3 fotky

Jeho zriadenie kritizoval aj bývalý kandidát na primátora Branislav Baroš. Okrem toho, že má byť zriadené nelegálne, parkovisko podľa neho ohrozuje životné prostredie. „Je potrebné záverom skonštatovať, že postup Mesta Trnava, ako špeciálneho stavebného úradu bol správny, plne odôvodnený a v súlade so zákonom,“ číta primátor Peter Bročka z uznesenia prokuratúry. 

„Vymyslená kauza parkoviska na Rybníkovej bola len ďalšou snahou znehodnocovať projekty a snahu mesta napredovať. Prokuratúra dala mestu za pravdu a skonštatovala, že náš postup bol správny. Za zlomok ceny sme tak dokázali o viac ako 180 miest rozšíriť záchytné parkovisko pre centrum, ktoré je pre rezidentov mesta bezplatné,“ tvrdí ďalej primátor.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu