Tínedžeri sexuálne zneužívali deti. Riešia ich trnavskí kriminalisti


Foto: Tínedžeri sexuálne zneužívali deti. Riešia ich trnavskí kriminalisti Foto: unsplash.com

Polícia neberie násilie na ľahkú váhu. Za posledné obdobie trnavskí policajti riešili viacero prípadov, pri ktorých došlo k nezákonným intímnym praktikám na deťoch mladších ako 15 rokov. Sexuálne zneužívanie kriminalisti riešili v okresoch Trnava a Galanta.

V oboch prípadoch polícia obvinila konkrétne osoby. Ani jedna z nich nedovŕšila 18 rokov. Jeden páchateľ je stíhaný väzobne. „Bližšie informácie nemôžeme, vzhľadom na citlivosť prípadu a vek osôb, zverejniť,“ uvádza polícia.

Ďalej upozorňuje, že intímne zblíženie sa s dieťaťom, ktoré je mladšie ako 15 rokov je považované za trestný čin. Trestne zodpovedná je každá osoba, ktorá dosiahla 15 rokov. „O trestný čin pritom ide aj vtedy, ak ku skutku dôjde na dobrovoľnej báze,“ dodáva polícia.

Podľa našej legislatívy nie je dieťa mladšie ako 15 rokov schopné vyjadriť súhlas k sexuálnej aktivite. Preto je z pohľadu zákona neprípustná. „V tak útlom veku môže u dieťaťa, v takýchto prípadoch, dôjsť aj k ohrozeniu jeho zdravého vývoja, morálnych zásad a v neposlednom rade aj k ohrozeniu jeho zdravia a života,“ tvrdí polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu