VIDEO: Andrej Danko sa vzdal prezidentskej kandidatúry. Ľudí vyzýva, aby volili Harabina


Foto: VIDEO: Andrej Danko sa vzdal prezidentskej kandidatúry. Ľudí vyzýva, aby volili Harabina Foto: Facebook/Andrej Danko, Štefan Harabin

pPredseda SNS Andrej Danko na tlačovej konferencii oznámil, že sa vzdáva svojej prezidentskej kandidatúry v prospech bývalého predsedu Ústavného súdu Štefana Harabina. Líder národniarov mal v poslednom prieskume agentúry FOCUS pre TV Markíza 3,1 % hlasov. Oproti tomu Štefan Harabin by skončil na treťom mieste. Oslovil by 12,7 % oprávnených voličov.


O tom, že sa Andrej Danko vzdá v prospech Štefana Harabina, sa špekulovalo už od začiatku kampane. Viacerí politici z SNS potvrdili, že sa budú riadiť podľa prieskumov. „Naša džentlmenská dohoda v januári bola, že keď bude niekto z nás úspešnejší, ten druhý sa vzdá v jeho prospech,“ povedal Danko. Svoje rozhodnutie oznámil tri dni pred začiatkom volebného moratória, ktoré sa začne vo štvrtok. Z volieb ustupuje pre obavy zo „štiepenia národných síl“.

„Z kandidatúry na prezidenta republiky ustupujem a plne podporujem pána Harabina. Verím, že to dotiahne do druhého kola,“ povedal predseda SNS. Štefan Harabin na tlačovej konferencii opäť hovoril o tom, že ako prezident nepodporí vojenskú pomoc Ukrajine. „Pokiaľ vyhrám prezidentské voľby, ani jeden náboj, ani jeden cent, ani jeden vojak nepôjde na Ukrajinu,“ povedal.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu