Mikuláš a Harbakus vyšetrovali vraždu Kuciaka. Na akých útvaroch skončili?


Foto: Mikuláš a Harbakus vyšetrovali vraždu Kuciaka. Na akých útvaroch skončili? Foto: Facebook

Generálna prokuratúra oznámila, kde budú pôsobiť prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry po jej zrušení. Daniel Mikuláš a Matúš Harbakus, ktorí dozorujú prípad vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušníkovej skončili mimo veľkých káuz. Harbakus pôjde na medzinárodný odbor, oddelenie právneho styku s cudzinou a extradíciou a prokurátor Daniel Mikuláš na netrestný úsek.

Obaja prokurátori sa však chceli vrátiť na žilinskú prokuratúru. Z vyjadrení Maroša Žilinku však bolo zrejmé, že ich požiadavke nevyhovie. Tvrdil, že v Žiline pre nich nie je miesto. O tom, kde skončia jednotliví prokurátori, informoval Denník N.

Na toto rozhodnutie reagoval aj advokát Peter Kubina, ktorý v spore zastupuje mamu zavraždenej Martiny, Zlaticu Kušnírovú: „Každé takéto rozhodnutie treba hodnotiť predovšetkým podľa toho, kto bude z neho mať najväčší prospech. V tomto prípade to určite nebudú poškodení rodičia a súrodenci po zavraždených Jánovi Kuciakovi a Martine Kušnírovej.“ 

Martina Kušnírová sa narodila v Gregorovciach, bola zavraždená 21. februára 2018 spolu s Jánom v ich dome vo Veľkej Mači. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu