Piešťany čoskoro spustia zážitkové prehliadky o rodine Winterovcov. Vypočuť si ich môžete dvojjazyčne


Foto: Piešťany čoskoro spustia zážitkové prehliadky o rodine Winterovcov. Vypočuť si ich môžete dvojjazyčne Foto: Trnavský samosprávny kraj

Premýšľate, ako stráviť aktívne víkend v Trnavskom kraji? Navštívte Piešťany, ktoré sú známe aj pod prívlastkom kúpeľné mesto. Pre tentokrát ich históriu môžete spoznať z iného súdku, a to prostredníctvom príbehu samotného Ľudovíta Wintera, ktorý sa preslávil ako budovateľ legendárnych piešťanských kúpeľov.

Podujatie usporadúva Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj. Tento rok ide už o tretiu jarnú sezónu zážitkových prehliadok Piešťany podľa Wintera.

Ako už možno poznať z predošlých rokov, nejde o typické prehliadky s výkladom turistického sprievodcu. Návštevníci dostanú slúchadlá, v ktorých odznie dramatizácia života rodiny Winterovcov v podaní umelcov zo župného Divadla Jána Palárika v Trnave. Hlavným hrdinom rozprávania je bezpochyby podnikateľ a vizionár Ľudovít Winter.

„Jeho cesta za úspechom rozhodne nebola jednoduchá. Bol prenasledovaný, vypočúvaný a väznený v koncentračnom tábore. Prežil dve svetové vojny a ekonomickú krízu. Jeho dielo i odkaz mali upadnúť do zabudnutia, ale aj vďaka zážitkovým prehliadkam sú stále živé,“ tvrdí Simona Kožiaková, ktorá pôsobí ako manažérka rozvoja destinácie kultúra, tradície, história KOCR Trnavský kraj.

„Príbeh Ľudovíta Wintera je plný emócií, ktoré návštevníkom sprostredkujeme aj počas blížiacej sa tretej jarnej sezóny,“ dodáva.


Herci z Divadla Jána Palárika v Trnave na danom projekte spolupracovali s režisérom Jurajom Bielikom. Priamo uliciach Piešťan môžete stretnúť aj hercov z Divadla Etapy a Divadla Z malého Ríma. Účastníkov budú počas celej prehliadky sprevádzať v dobových kostýmoch a s historickými rekvizitami.

Príbeh sa začne na Kolonádovom moste, pričom nevynechá ani zastávky ako Kursalon, Zelený strom, sochu Lámača barlí, Thermia Palace, Pro Patria či kúpalisko Eva. Za tieto, ale i ďalšie pamiatky vďačia obyvatelia kúpeľného mesta práve rodine Winterovcov.

Zážitkové prehliadky Piešťany podľa Wintera budú dvojjazyčné. Vypočuť si ich tak môžete v slovenskom a maďarskom jazyku. Zúčastniť sa ich budete môcť každú sobotu od 6. apríla do 25. mája. Začínať budú v dvoch časoch - o 10:00 hod. a 14:00 hod.

Vstupenky si môžete zakúpiť online cez krajzazitkov.sk. Osobne si ich môžete rezervovať v Piešťanskom informačnom centre.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu