Forbes odhalil top osobnosti medicíny. V rebríčku sa umiestnil aj rádiológ z Trnavy


Foto: Forbes odhalil top osobnosti medicíny. V rebríčku sa umiestnil aj rádiológ z Trnavy Foto: forbes.sk

Naše zdravie je to najcennejšie, čo máme. Forbes magazín sa preto rozhodol oceniť prácu najlepších lekárov a lekárok na Slovensku.

V spolupráci s lekárskymi odbornými organizáciami a ďalšími medicínskymi autoritami sa hodnotiaci snažili vyzdvihnúť odborníkov naprieč všetkými odbormi. Do rebríčku top 75 zaradili tých, ktorí prinášajú inovatívne metódy, vykonávajú zložité operačné výkony, alebo odvádzajú skvelú prácu v ambulanciách. 

Na výbere osobností spolupracovali s vyše 150 lekármi a lekárkami. Výsledná sedemdesiat päťka napokon obsiahla 37 lekárskych odborov. Medzi nimi sa úspešne umiestnil aj lekár Andrej Klepanec, ktorý pôsobí na klinike v Trnave.

Zdroj: Forbes.sk

Andrej Klepanec je odborník v oblasti intervenčnej rádiológie. Je členom Európskej rádiologickej spoločnosti a pôsobí ako prednosta Rádiologickej kliniky Fakultnej nemocnice Trnava. Andrej na Slovensku po prvýkrát zaviedol viacero nových postupov v oblasti intervenčnej rádiológie.


Dlhodobo rozvíjal rôzne programy so zameraním na endovaskulárnu liečbu (obnova pulzatilného toku do postihnutej končatiny a tým odstránenie pokojových bolestí, zhojenie defektov a záchrana končatiny, pozn. red.) pacientov s akútnou ischemickou cievnou mozgovou príhodou alebo s dialyzačnými cievnymi prístupmi.

Aké kritéria odborníci zohľadňovali?

„Pri nomináciách som zohľadňoval vynikajúcu klinickú reputáciu v komunite lekárov aj pacientov. Tiež skutočnosť, že daný lekár alebo lekárka sú odborne uznávanou klinickou i vedeckou osobnosťou presahujúcou hranice Slovenska. A dôraz som kládol aj na ich osobnostnú integritu,“ uviedol jeden z prednostov kliník, ktorý sa na výbere podieľal.

Zoznam všetkých lekárov a lekárok nájdete na stránke https://www.forbes.sk/lists/top-osobnosti-mediciny-2024/. Vybraní lekári a lekárky sú zoradení abecedne podľa odborov, v ktorých pôsobia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu