Podpora cyklistiky prináša ovocie. Na jedinom úseku v Trnave zaznamenali 2-tisíc prejazdov za deň


Foto: Podpora cyklistiky prináša ovocie. Na jedinom úseku v Trnave zaznamenali 2-tisíc prejazdov za deň Foto: ilustračná, unsplash.com

Trnavská mestská samospráva sa dlhodobo snaží zatraktívniť udržateľné spôsoby prepravy, napríklad aj budovaním siete cyklotrás. Dôkazom, že tieto snahy prinášajú výsledok, je podľa vedenia mesta štatistika za uplynulý víkend. V nedeľu 7. apríla totiž sčítač na Kamennej ceste zaznamenal viac ako 2-tisíc prejazdov na bicykli. Ide o nový rekord. 

Na území mesta sa momentálne nachádza spolu 19 takýchto automatických sčítačov. S príchodom pekného jarného obdobia im miestni dávajú poriadne zabrať. 

Trnavskú samosprávu teší, že táto forma dopravy sa teší stále väčšej obľube. „Ak vás neoslovila, kľudne sa presúvajte, ako uznáte za vhodné, ale ak by ste sa rozhodli inak - naša sieť cyklotrás je tu pre vás,“ zdôrazňuje vedenie mesta. „Pokračujme v podpore cyklistiky, efektívnej mobility a vybudujme si spoločne lepšie, bezpečnejšie a pohodlnejšie mesto,“ vyzvali všetkých obyvateľov Trnavy. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu