FOTO: Medzinárodná policajná akcia začala aj v Trnavskom kraji. Polícia so psami kontroluje železnice


FOTO: Medzinárodná policajná akcia začala aj v Trnavskom kraji. Polícia so psami kontroluje železnice
Galéria: 4 fotky
Foto: Polícia SR - Trnavský kraj

Železniční policajti z Trnavy a Kútov sa zapojili do medzinárodnej akcie, ktorá začala v pondelok 8. apríla 2024. Posvietili si na dodržiavanie pravidiel v súvislosti so železničnou dopravou.

Akcia, ktorá nesie názov Týždeň prevencie na železnici, je zameraná najmä na preventívne pôsobenie v oblasti bezpečnosti železničnej dopravy. Cieľom je zisťovanie a následné vyšetrovanie protiprávneho konania osôb na staniciach či vo vlakoch.

„Zámerom akcie je okrem iného, aj policajné odhaľovanie nelegálnej migrácie, a pátranie po osobách a veciach,“ upovedomuje polícia. Drogová trestná činnosť je rovnako jedným z problémov, ktorý polícia odhaľuje v spolupráci s policajnými psovodmi a ich služobnými psami.

Policajné hliadky dbajú na bezpečnosť a plynulosť železničnej dopravy. Preverujú dodržiavanie zákazu požívania alkoholu, alebo iných omamných látok rušňovodičmi, výpravcami a inými osobami, ktoré sú zodpovedné za chod železníc.


Galéria: 4 fotky

Stretnutia s deťmi na školách

T‍️ento týždeň do terénu vyrazila trnavská preventistka Peťa. Spolu s dobrovoľným strážcom poriadku Máriom boli pozrieť deti do Spojenej školy v Hlohovci. Malým aj väčším deťom so zdravotným znevýhodnením predstavili prácu polície.

Deti sa dozvedeli veľa dôležitých informácií, napríklad ako si privolať políciu na pomoc, s čím všetkým sa môžu na policajtov deti obrátiť, a v neposlednom rade, čo je úlohou polície a aké pomôcky policajti používajú pri svojej práci.

Nechýbali ani základné  informácie z dopravy. Deti boli oboznámené o základoch bezpečnosti v cestnej premávke, ktoré by malo poznať každé dieťa, ktoré je schopné sa samostatne pohybovať po chodníku a prechádzať cez cestu.

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu