Dom, kde zahynula manželka Eštokovho poradcu, predtým patril pápayovcovi


Foto: Dom, kde zahynula manželka Eštokovho poradcu, predtým patril pápayovcovi Foto: Facebook/Norbert Kocsis

V bazéne rodinného domu vo Veľkom Mederi našli vo večerných v stredu 11. apríla 2024 bezvládne telo manželky Ladislava Csémiho, bezpečnostného poradcu ministra vnútra. Rodina mala protim túto nehnuteľnosť kúpiť od posledného preživšieho pápayovca Norberta Kocsisa a podľa katastra tak urobili v roku 2018.

„Áno, kúpil som dom od Norberta Kocsisa a áno, je to ten Kocsis, ktorý patril k pápayovcom. Hľadali sme s manželkou nehnuteľnosť vo Veľkom Mederi, pozrel som na internet, našiel som inzerát, že tento dom je na predaj, a úplne praobyčajne som sa na ten inzerát prihlásil. Bývame v malom meste, tu si veľa nenavyberáte a tento dom spĺňal naše predstavy. Nehnuteľnosť má len dvanásť rokov a cena bola relatívne nízka. Prezradím, že niečo nad stotisíc, čo je na tunajšie pomery stredná úroveň. Páčilo sa mi, že vnútorný priestor má väčší ako dom, v ktorom som býval predtým, a záhradka je oproti predošlej maličká. Pri mojej práci nemám čas starať sa o veľký pozemok,“ priznal pre Plus 7 dní poradca Šutaja Eštéka.

To ešte netušil, že jeho manželka o pár rokov v dome zomrie. Obhliadajúci lekár pri úmrtí obete predbežne vylúčil cudzie zavinenie. „Policajti boli včera večer privolaní do jedného z rodinných domov v meste Veľký Meder, kde bola nájdená osoba bez známok života. Na mieste bola vykonaná obhliadka miesta činu a ďalšie neodkladné a neopakovateľné úkony,“ uviedla krajská policajná riaditeľa Zlatica Antalová pre Aktuality.sk.


Pôvodný majiteľ domu vo Veľkom Mederi Norbert Kocsis bol jediný, kto najväčšiu slovenskú masovú vraždu v dejinách prežil. Počas masívnej popravy v marci 1999 vtrhli maskovaní muži prezlečení za policajtov do reštaurácie Fontána v Dunajskej Strede a zastrelili 10 členov papáyovcov. Zločinecká skupina Pápayovci bola pomenovaná podľa jej šéfa Tibora Papáya alias Papa Joea a pôsobila najmä v 90. rokoch. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu