Trnavčania sú znechutení hnedou vodou, ktorá je dlhodobo studená. Zaplatili by ste za takú vodu?


Foto: Trnavčania sú znechutení hnedou vodou, ktorá je dlhodobo studená. Zaplatili by ste za takú vodu? Foto: FB/Na Hlinách susedská komunita

Obyvateľov Trnavy  už dlhodobo trápi problém dodávky teplej vody a kvality pitnej vody. Situácia je tak kritická, že niektorí sa začínajú pýtať, či by za takéto služby mali platiť.

Podľa vyjadrení miestnych obyvateľov je problém s teplou vodou v meste stále neriešiteľný. Teplá voda má v niektorých lokalitách dokonca hnedú farbu. Tento stav spôsobuje značné nepohodlie obyvateľom, najmä počas chladnejších mesiacov.

Na sociálnych sieťach sa rozvinula diskusia o tom, či by obyvatelia mali platiť za vodu, ktorá nie je dostatočne kvalitná a nie je k dispozícii vo vhodnej teplote. „Presne toto som sa už pýtala asi 15 rokov dozadu, keď som išla krpca kúpať, tak takúto hnusnú vodu som napustila,“ rozčuľuje sa Jana.


„Robí to len teplá voda, verejný vodovod je v poriadku keďže tam preteká len studená voda. Zohrieva ju až výmenníková stanica. Tak problém je buď tam alebo rozvody, smerom k odberateľovi. To už má na starosť Stefe poprípade ak máte inú bytovú správu treba ich kontaktovať. Mesto a Tavos stým nemajú spoločné nič,“ snaží sa vysvetliť situáciu Peter.

Obyvatelia sa zhodujú a tvrdia, že je nespravodlivé platiť za služby, ktoré nie sú poskytované v dostatočnej kvalite, a volajú po riešeniach zo strany mesta.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu