Trnava sa už po 8. raz zapojí do projektu Hodina Zeme, na hodinu zhasne osvetlenie pamiatok v meste


Foto: Trnava sa už po 8. raz zapojí do projektu Hodina Zeme, na hodinu zhasne osvetlenie pamiatok v meste Foto: Mesto Trnava

Mesto Trnava sa zapojí do projektu Hodina Zeme. Celosvetová akcia bude prebiehať už v sobotu 24. marca od 20:30 do 21:30. Cieľom projektu je upozorniť na problémy, ktoré súvisia so zmenou klímy a ohrozujú našu planétu. 

„Je to jedna z príležitostí, kedy sa môžeme zamyslieť, ako zmeniť svoje konanie v každodennom živote, aby sme životné prostredie zaťažovali čo najmenej. Zhasnutím osvetlenia historických pamiatok – Katedrály sv. Jána Krstiteľa a Baziliky sv. Mikuláša chce aj Mesto Trnava symbolicky poukázať na spoločnú zodpovednosť za budúcnosť našej planéty,“ uvádza Mesto Trnava.

Do projektu sa stále môžu zapojiť aj ďalšie organizácie a inštitúcie, ale aj školy a pamiatky. Stačí vyplninť registračný formulár na stránke hodinazeme.svetelneznecistenie.sk .


Do akcie sa môžu zapojiť aj jednotlivci. Vypnutím svetla a elektriny na jednu hodinu spoločne s celým svetom môže každý prispieť k zvýšeniu povedomia o problematike budúcnosti našej planéty.

Organizátorom Hodiny Zeme na Slovensku je WWF Slovensko a Sekcia ochrany pred svetelným znečistením SAS pri SAV v spolupráci so Slovenským zväzom astronómov.


Miesto: -
Dátum: 24.03.2018 - 20:30



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Trnava