FOTO: Muž bez vodičáku šoféroval s tromi promile. Pomýlil si strany a narazil do domu


FOTO: Muž bez vodičáku šoféroval s tromi promile. Pomýlil si strany a narazil do domu
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Počas včerajších ranných hodín boli trnavskí policajti privolaní k dopravnej nehode, pri ktorej vodič poškodil fasádu domu, múr aj elektrickú bránu do dvora. Počas toho ako spôsobil škody za dvetisíc eur mal v krvi takmer tri promile alkoholu.

Vodič idúci po ulici Átriová v Trnave neprispôsobil spôsob jazdy svojim schopnostiam ani stavu cesty a ešte si aj pomýlil smer. Namiesto odbočenia vľavo sa vydal doprava, kde sa nachádzala brána rodinného domu. „Tá náraz nevydržala a auto pokračovalo až k domu,“ približuje polícia.

Po príchode na miesto nehody policajti podrobili muža dychovej skúške, ktorej výsledok bol 2,96 promile. Následne zistili, že opitý muž šoféroval aj napriek tomu, že nemá vodičský preukaz.



Dopravní policajti obvinili 32-ročného muža z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Už onedlho sa v rámci superrýchleho konania postaví pred súd, do rozhodnutia sudcu však pobudne za mrežami. „Za takúto jazdu môže, v zmysle zákona, skončiť vo väzení až na jeden rok,“ dopĺňa polícia.

Okrem toho policajti z dopravného oddelenia vyšetrujú aj nehodu, kde 70-ročný vodič narazil na priechode pre chodcov do dvoch 11-ročných dievčat. Tie museli záchranári po incidente previezť do nemocnice.

„Policajti alkohol u tohto vodiča nepotvrdili. Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti,“ píše polícia.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu