Zápasník MMA Boráros prestupuje do ruskej ACA, ktorá patrí čečenskému vodcovi Kadyrovovi


Foto: Zápasník MMA Boráros prestupuje do ruskej ACA, ktorá patrí čečenskému vodcovi Kadyrovovi Foto: Facebook/Boráros Gábor

Do ringu nenastúpil už takmer rok. Gábor Boráros, rodák z Dunajskej Stredy prezývaný aj Beast, od zápasu proti Medvedovskemu vo februári minulého roka čelí podozreniam zo spoluúčasti na stávkovom podvode. Teraz sa situáciu s pozastavením činnosti rozhodol riešiť po svojom, kariéru si chce opäť nakopnúť v ruskej organizácii ACA.

„Gábor mi volal, či môže podpísať s ACA. U nás, celkovo v Česku a na Slovensku, má kvôli tej kauze problém zápasiť. Prišiel o sponzorov, finančne nie je na tom úplne najlepšie. Po vzájomnej dohode sme ho teda uvoľnili,“ uviedol pre ŠPORT.sk spolumajiteľ Oktagonu Pavol Neruda.

Boráros spoluprácu s ruskou organizáciou zmiešaných bojových športov, ktorá patrí čečenskému diktátorovi Ramzanovi Kadyrovovi, oznámil verejne aj na sociálnej sieti. Jeho rozhodnutie o prestupe pritom vyvolalo rozporuplné názory. ACA totiž kvôli svojmu majiteľovi čelí viacerým sankciám.

K voľbe zápasníka sa kriticky vyjadrili aj jeho fanúšikovia, nadšený však nie je ani Neruda. „Gáborovi som povedal, aké riziká má odchod do ruskej organizácie v dnešnej situácii. Najmä reputačné, aj keď vieme, že u nás na Slovensku je to trošku inak. Navyše sú tam extrémne nároční súperi,“ vysvetlil.

Toto tvrdenie pre Noviny.sk potvrdil aj bojovník MMA Attila Végh, podľa ktorého ACA naberá cudzincov ako „potravu“ pre vlastných bojovníkov. Kritizovať Borárosa za to, kto je vlastníkom spomínanej organizácie, však odmieta. „Samotný zápasník pozerá s kým ide, za koľko a kde ide. To je celé,“ tvrdí Végh.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu