Protivládne protesty sa uskutočnia aj v troch mestách Trnavského kraja, v Bratislave má byť najväčší


Foto: Protivládne protesty sa uskutočnia aj v troch mestách Trnavského kraja, v Bratislave má byť najväčší Foto: Facebook/Sloboda a Solidarita

Dnešný večer sa opäť bude niesť v znamení protivládnych protestov, ktoré organizujú opozičné strany Progresívne Slovensko, SaS a KDH. Ľudia, ktorí chcú vyjadriť nesúhlas s rozhodnutiami vlády, nemusia cestovať do Bratislavy. Verejné zhromaždenia sa budú konať aj v troch mestách Trnavského kraja.

Opozícia na ne pozýva prostredníctvom udalostí na sociálnej sieti. V krajskom meste Trnave sa protest uskutoční na Trojičnom námestí, v Piešťanoch k nemu dôjde na Námestí Slobody a v Dunajskej Strede sa ľudia zhromaždia pred Mestským kultúrnym centrom o 18:00 hod.



Opozícia však avizuje, že verejné zhromaždenia v týchto mestách sú určené hlavne tým, ktorí nevedia alebo nemôžu prísť do Bratislavy. Ako uvádzajú, práve v hlavnom meste sa má odohrať doposiaľ „najväčší protest“ proti snahe koalície zrušiť špeciálnu prokuratúru či zmeniť trestné právo.

„Príďte na najväčší protest proti Ficovmu valcu, kým je čas. Nesmieme dovoliť návrat k praktikám mečiarizmu,“ uviedli v pozvánke na sociálnej sieti. V hlavnom meste Slovenska sa protest uskutoční na námestí SNP o 18:00 hod., rovnako ako v ďalších mestách.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu