VIDEO: Na Trnavskej železničnej stanici trénovali psov. Vo vyhradených vagónoch hľadali drogy


Foto: VIDEO: Na Trnavskej železničnej stanici trénovali psov. Vo vyhradených vagónoch hľadali drogy Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Železničnú stanicu v Trnave počas týždňa obsadili policajní psovodi a policajné psy. Išlo o celokrajský výcvik služobných psov, ku ktorému došlo v spolupráci so Železnicami Slovenskej republiky a trnavskou stanicou, informuje polícia na sociálnej sieti.

Na železničnej stanici sa stretli viacerí štvornohí členovia Policajného zboru Trnavského kraja v sprievode psovodov. Psy boli trénované na vyhľadávanie drog, výbušnín a látok, ktoré podporujú vznik požiaru.

Vzorky drog policajti rozmiestnili vo vyhradených vozňoch vlakovej súpravy tak, aby psovodi ani služobné psy nevedeli, kde sa nachádzajú. Ako uvádza policajný zbor v príspevku, za každý predmet, ktorý psy našli, získali odmenu v podobe obľúbenej hračky.


„Všetky služobné psy sú už pripravené do ostrej akcie. Takže pozor, keď vás nevyhľadá žena, naše feny vás nájdu vždy,“ zavtipkovali policajti v príspevku na sociálnej sieti. Taktiež zverejnili video z výcviku, ktoré zachytáva jeho priebeh.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu